Ads 468x60px

Labels

Tuesday, November 24, 2009

- Kecik kecik dah pandai bertelefon

Petang smlm lebih kurang dlm 5.30 pm tiba tiba handphone Chik Na menyanyi nyanyi ...Tengok no macam kod area seri kembangan...dlm hati berdetik sapa la plak ni...teragak-agak Chik Na nak angkat handphone... sebenarnya Chik Na ni jenis malas nak angkat handphone kalau number yg dipaparkan tak register kat handphone Chik Na.... sebab sekarang ni macam macam org call untuk buat bisness... especially yg nak jual bermacam jenis insuran, pakej percutian dll....

Anyway, memandang no yang dipaparkan lebih kurang no rumah Chik Na, Chik Na pun angkat la jugak..

"Hello, May I speak to Sufia Aleesha"..... terkedu kejap Chik Na mendengar suara kanak kanak di hujung talian... biar betul ni.....cari Sufia, anak Chik Na yang baru 5 tahun ++ tu...

Memandangkan kawan Sufia tu cakap omputih, Chik Na pun jawab .. "who is this??"

"I'm Natalie...." tanpa soal panjang Chik Na lari naik ke tingkat atas rumah Chik Na bagi hp kat Sufia..Bukan main seronok dia bercakap cakap ngan kawan dia.. cakap campur BM and English sebab Sufia ni tak seterror Natalie lagi cakap omputihnya...tapi sejak sekolah tadika Q-dees ni bahasa omputih Sufia dah improve a lot..

Bila dengar depa sembang tepon... dalam hati Chik Na terdetik... kecik kecik dah pandai gayut tepon... dah besar sikit lagi mintak hp laa plak tu ...

Bila Sufia dah habis cakap tepon, Chik Na pun tanya sufia..."Mana Nat tau no. hp mama tu ..."

"Apa la mama ni... lupa ke... kan kat tag beg adik ade tulis no hp mama" .. ..he he he pandai lak dia ambik no hp Chik Na bagi kat kawan kawan dia... rupanya tadi bila Chik Na check buku conteng dia, ade banyak no hp parent kawan kawan dia...Nat, Fitri, lokman,Hurin ... bla bla bla...cuma setakat ni dia belum pernah mintak nak call kawan kawan dia laa.... Sikit hari lagi sure sibuk nak call kawan kawan tambah tambah start khamis ni Sufia dah start cuti sekolah...

14 comments:

LiAnA said...

budak2 sekarang dah bijak hehe..
habihlah Chik Na sat lagi dia ajak gi kedai henpon nak beli pulak hihi

rosma said...

alahai comelnye sufia nih..mmg bijak...bijak bijak..

eynda said...

Ye la budak2 sekarang memang cepat matang...bijak kan hehe...

mamamin said...

hehe.. comel jerk sufia ni..

cik mas said...

budak2 zaman skarang.. skola rendah majoriti da ada hp. tgk anak2 buah cukupla. zaman kita dulu umur 25 baru sibuk2 nk pakai hp. saya ler tu.. :)

Chik Na said...

Liana: Kalu sufia nak hp..chik na bagi je hp lama nokia 3310 or 6680 Chik Na tu..

Ibuhani said...

hehehe......budak zmn skrg kan! Kita dulu dah keje baru dpt pakai hp :)

Chik Na said...

Rosma: bila dah ade anak nanti, tau la betapa bijaknya anak Rosma nanti...

eynda: memang budak budak sekarang memang cepat matang...anak neighbour chik na baru darjah 3, dah datang bulan...

ArissaPutri... Moment in My Life said...

mamamin: Thank u nanny... on behalf of Sufia :-)

Cik Mas : sebab masa tu orang yg banyak duit jek boleh beli hp.. now ni RM 100 ke bawah pun boleh beli dah

Chik Na said...

mamamin: Thank u nanny... on behalf of Sufia :-)

Cik Mas : sebab masa tu orang yg banyak duit jek boleh beli hp.. now ni RM 100 ke bawah pun boleh beli dah

Chik Na said...

ibu hani: K.Ani, sekarang ni hp dah jadi cam keperluan lak...kalau anak tak minta belikan...silap silap mak bapak yg belikan ..

akak_bieza said...

canggih bebudak sekarang nih cik na..oklah tu..itu menunjukkan mereka peka dgn perubahan zaman sekarang nih..

good luck cik na :D

*nabi pesan didiklah anak mu mengikut zamannyer :D

mamamin said...

Mas, mama nak gunakan box komen ni, nak ucapkan selamat menyambut aidiladha pada Mas sekeluarga ye,

buat sufia dan faiz:
nanny harap sufia belajar rajin2 dan selalu dengar ckp ibu ok.
kalau sufia melukis lagi, nanny nak letak lagi lukisan sufia kat blog nanny ok sayang..

nanny cuti internet seminggu ok !!

luv u mas, sufia and faiz.. :))

siti murni said...

itu la budak2 zaman skarang, dah advance kak.

p/s: salam aidiladha buat kak sekeluarga..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates