Ads 468x60px

Labels

Monday, November 23, 2009

- Cuti Sekolah dah tiba

Ari ni cuti sekolah dah bermula .. Orang yang bekerja mesti seronok sebab jalan sure dah kurang jammed. Bagi Chik Na lak, cuti sekolah belum betul betul bermula sebab tadika Q-dees tempat Sufia belajar masih belum bercuti lagi sehingga lah hari rabu ni. Result final exam untuk Sufia pun belum dapat lagi ..

Lepas ambik Sufia dari sekolah, Chik Na balik lunch kat rumah jap then pergi rumah sister in law kat Taman Desa Mewah, Semenyih, sebab cousin cousin Faiz nak datang lepak rumah. Sepatut SIL yg dtg hantar tetapi disebabkan SIL Chik Na sakit mata, nak drive tak berapa nampak, so Chik Na pun pergi la ambil cousin cousin Faiz & Sufia tu. Sepatutnya semalam lagi depa datang rumah. Dah jadi kebiasaan Farhan (darjah 1) dan kakaknya, Kak Teh (darjah 3) datang rumah Chik Na everytime cuti sekolah. Faiz ni memang suka cousin cousin dia datang tido rumah tapi bila nak suruh dia tido rumah depa, dia tak mau la plak .... Esok maybe pakcik Zaim lak datang tido rumah Chik Na. Zaim ni sebenarnya cousin Chik Na tapi lebih kurang sebaya Faiz .. darjah 3.


Lepak ... Sufia & Faiz  tgh main congkak kat bilik Faiz. Congkak tu siap bawa balik dari rumah Tam (kakak ipar Chik Na).. Kak Teh & Farhan lak tengah layan movie kartun kat PC.


Bilik pun dah jadi tongkang pecah ...tak kisah lah...bukannya selalu. Lagipun dapat mengeratkan lagi kasih sayang diantara sepupu sepupu.

9 comments:

siti murni said...

riuh rendah & gamat lah umah akak yer..:-) hehe....yg penting silaturrahim dpt dieratkan. lebih baik berkumpul mcm tu daripada diorang takde aktiviti..

Ibuhani said...

ramai2 mcm tu kalau masak apa jer.....tentu habis.....seronok masak utk budak2 yg tgh naik mcm dia org ni kan?

Chik Na said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Chik Na said...

siti murni: ha ah mmg gamat umah akak.. kejap dengar gelak..jap dgr depa sembang sembang...pastu pasang movie kat PC kuat kuat .. jap nyanyi...kul 12 mlm pun tak tido lagi

Chik Na said...

ibu hani: tul cakap K.Ani, smlm masak nasi 2 round, selalu masak 2 pot untuk kami berempat tak habis...smlm masak 3 pot tak cukup la plak...

Nasib baik Chik Na bagi depa makan dolu... kebetulan adik Chik Na balik lambat sikit..

mamamin said...

salam Mas,
bebudak kalau dah berkompol mmg riuh rumah dibuatnya..

Bercuti kemane Mas, mama ke cherating disember ni.

alyyani said...

waa..meriah nye umah kak mas time cuti sekolah. sedara mara faiz dgn sufia lepak rumah ye. mmg best kalau time cuti sekolah ni. sebab jalan lengang. hehe...

Chik Na said...

mamamin: tak sure lagi la nak g mana la mama... faiz nak naik eye on msia lagi sekali tapi try google hotel kebanyakkan dah penuh .. nak g lost world of tambun rupanya takde in-house hotel..

silap silap p pullman putrajaya je... yg penting anak anak nak ade swimming pool...

pikir, pikir and continue pikir mana mau pigi

Chik Na said...

alya : memang meriah ... agaknya kalau pc kat bilik Faiz tu boleh bercakap.. maunya dia marah depa tu.. dah berapa banyak movie dia dok tayang.. tak pun main on line game... ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates