Ads 468x60px

Labels

Thursday, November 12, 2009

- Hilang rasa bersalah kat Faiz


ha ha ha.. hilang rasa bersalah kat Faiz sebab marahkan dia pasal pensel khat hari tu ... sebabnya bila dia bawak balik result sekolah KAFAnya, semuanya (6 subject) dapat A. Malah ade yang dapat 100%, maknanya dia tak ambik pot la Chik Na marahkan dia hari tu. Alhamdulillah. Pencapaiannya pun agak Chik Na bangga tahun ni.. dah abis hafaz "yassin" and dah abis hafaz juz "Amma'.... mama dia pun tak hafaz :)

Tadi dia dah tanya Chik Na 1 A dapat berapa RM... sebab tahun lepas, masa final exam kami bagi 1A, RM 10. Banyak jugak la dia dapat tahun lepas .. sekolah KAFA + sekolah SK Faiz dapat rasanya dekat RM 200 sebab ade bonus dapat no 2 dalam kelas sekolah SK. Dah dapat duit tu Faiz ajak p mall nak beli mainan transformer "Starscream". Punyalah lama dia pilih mainan tu ..lebih 2 jam.. nak tahu kenapa??? Sebab dia sayang nak guna duit dia tu tuk beli mainan ... asyik tanya ChikNa "kalu beli yg ni..berapa lagi tinggal duit Faiz". Tau pulak dia sayang nak guna duit dia sendiri. Starscream yg dia berkenan tu reganya lebih dari duit yg dia dapat..Last last sebab dah lama sgt pilih .. En. Zaidi offer tambahkan duit abah tuk beli robot Transformer tu.

Sejak dari hari tu, selalunya duit yg dia dapat dia tak beli mainan dah..dia suruh Chik Na simpan kat akaun tabung haji or ASD dia. Dan dia jarang mintak belikan mainan yang mahal mahal dah :). Sekarang ni pun Chik Na amalkan kalu nak mainan beli guna duit tabung depa. So bila beli guna duit they all, they all tak beli yg mahal mahal or tak mau beli.. kekekekek. Bukannya apa kena train they all ni supaya tau berjimat cermat. Lagipun dah bertong-tong mainan they all nih . Pening dah mana nak simpan.. Now ni hanya dapat hadiah mainan dari kami masa occasion tertentu je.. Kecuali kalau En. Zaidi baik hati belikan present everytime dia balik dari obersea :)


6 comments:

cik mas said...

waaa.. pandainya faiz ni.. bagus2. malu dgn budak2 ni da hafal yassin ngan juz amma.. :}

Chik Na said...

cik mas: bak kata orang tua tua, anak anak ni..otak depa bersih lagi..bila hafaz senang ingat

mamamin said...

alhamdulillah..

[khas buat faiz]

suka nye nanny dengar faiz dah hafal yassin dan surah amma.. Nanny pun surah yassin still lagi intai-intai bila membaca..

Faiz pun boleh geng ngan nanny camni.. sbb nanny pun kompol robot transformers dgn gundam.. nanti senang2 nanny post picture tu pada umi faiz ok..

Mas, semoga anda sentiasa diberkati dan dirahmati, bersyukurlah dikurniakan dengan cahaya mata yang bijak dan cerdik.. amin~~~

Chik Na said...

mamamin: Terima kasih atas doa mama... amin. Faiz excited bila dengar ade gak "nanny" yg up-to-date yg suka kumpul transformer ..

eynda said...

Clever boy la Faiz ni... :-)

Chik Na said...

Eynda: TQ aunty eynda :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates