Ads 468x60px

Labels

Monday, December 14, 2009

-Service kete

Around 9.30 am Chik Na dan anak-anak ke Global Amity untuk servis yang ke 150,000km dan check aircond yang tetiba je hari Sabtu lepas dah tak sejuk lak. Dah jauh perjalanan kenderaan kami yang dah menjangkau usia 5 tahun ++ nih. Ni kereta keempat bagi kami.


After dah daftar kereta untuk servis, kami ke kedai mak berdekatan tuk breakfast. Sufia dan Faiz makan roti canai dan Chik lak makan tosai... kami kurang gemar makan kat kedai mamak tapi sebab takde pilihan lain terpaksa la makan kat kedai mamak nih ...

Sufia kalau pergi breakfast kat kedai mamak mesti nak makan roti canai dengan gula. Teringat masa pergi Bangkok, roti canai depa digulung dan di dalamnya di bubuh susu manis...sedap gak..

Customer lounge kat Global Amity. First time Chik Na naik customer lounge kat tingkat 1 ni. Selalunya pergi servis sorang-sorang so tunggu je kat ruangan menunggu kat bawah. Memandangkan orang agak ramai kat bawah so Chik Na decide tunggu kat atas..

Customer lounge kat atas ni agak selesa dan luas gak... macam dok kat rumah laks... ade TV, sofa, coffee machine, toilet, dan bahan bacaan. Rugi tak bawak netbook Chik Na...kalu tak leh tenet. Nasib baik kat atas takde orang...so bila anak anak Chik Na buat bising pun tak pe la kan...

Aksi boring Faiz... main cube rubik pun sampai nak tertido...

Sufia lak sempat buat homework mental arithmetic ....

Kete Chik Na yang kat belakang tu sedang diservis....

After 2 jam tunggu, technician Global Amity cakap kereta Chik Na kena hantar kat " Global Amity appointed aircond workshop" sebab depa takde specialist yg perlu handle kes aircond kete Chik Na. Estimated tuk siap dlm kul 4.30pm....hu hu hu ..apalagi Chik Na pun ambik teksi balik rumah laa...

Dlm around 3.30pm Chik Na call cab tuk bawak Chik Na ke Global Amity lagi...tunggu pun tunggu dekat sejam lebih tak jugak datang...bila Chik call company cab tu kali ke-3 baru cakap takde teksi nak ambik Chik Na....apa la depa nih..tak tepon awal awal bagitau..so terpaksa la Chik Na meredah hujan tunggu teksi kat guard house perumahan yang Chik Na dok. Nasib baik dapat teksi walaupun masa tu dah kul 5pm and peak hour...

Alhamdulillah sempat Chik Na ambik kete sebelum Global Amity tutup pukul 6pm.  Kalau tak terpaksa la anak anak Chik Na ponteng class mental arithmetic....

12 comments:

LiAnA said...

ku kalau bab nunggu ni tak kisah asalkan ada wifi haha.. kalau tak boring giler.. tp ku jarang gak antar keter servis.. hby yg selalu buat.. sbb servis centre kat belakang ofis dia glenmarie tu je.. tu kalau time dia ada kt kl ler hehe

Lady of Leisure said...

betul3.. tunggu berapa jam pun takkan terasa dengan adanya internet kan.. hihihi,,

cik mas said...

rajinla dak sufia ni... kat sini pun leh wat keje skolah ek... :)

Nida said...

Memang macam susana kat rumah la Chik Na... cantik deko restoran tu, tak macam kedai2 mamak yg lain.

Chik Na said...

Liana & Lady : ha ah ade wifi tunggu lama mana pun tak kisah..

Cik Mas: sufia ni memang suka bawak buku p mana-mana..walaupun dia tau nak g shopping..still gak nak bawak buku dia..

Chik Na said...

Chik Na memang suka g servis kete kat Global Amity nih..kadang kalu musim raya posa or cina...depa letak biskut raya tuk kudap kudap...

siti murni said...

bosan tggu keta di servis. pernah sy sembang dgn sorang abg nih..dia siap ngeluh.."kaum perempuan ni kalau bab nak tggu kete servis cuak..hilang sabar..tapi klu bab shopping, diorang laju jer"...sy sengih sendiri,hehe..perli sy abg ni. tp klu cm kt global amity tu..siap ada lounge bagai...orait la..:-)

alyyani said...

boring kalau nak tunggu servis kat sini kan k.mas, sebab bukan ade ape2 pun keliling. mesti faiz dgn sufia pun sama boring. nasib sempat siap kete k.mas tuh..

yanyatie said...

tosai rawa sedap =)
sambal hijau pun sedap..
mkn tosai biasa je ke?

rosma said...

cantik kedai mamak tu...tapi rosma xsuke la mkn kt kedai mamak..taktau ngape....huhuhu

Chik Na said...

siti murni: betul kata abg tuh..

alya: kalu tak siap kete,bak kata pepatah "patah la kaki"...sehari takde kete macam tak boleh buat apa-apa

Chik Na said...

Rosma: sama la akak pun kurang gemar p makan kedai mamak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates