Ads 468x60px

Labels

Wednesday, December 30, 2009

- Persediaan Buka Sekolah

Tinggal beberapa hari lagi sekolah da nak buka , maka Chik Na akan kembali ke rutin harian Chik Na mulai minggu depan. Kiddos pun akan balik dari KB tengahari esok...dah tak sabar nak peluk and cium Faiz & Sufia.

Alhamdulillah semua persediaan untuk sekolah pun da ready...baju sekolah da basuh dan iron, buku-buku sekolah da beli dan balut, kasut sekolah da ready dan alat tulis pun da beli... Tinggal nak collect baju sekolah Sufia kat tadika dan beli buku sekolah KAFA Faiz... tak buat lagi sebab cikgu-cikgu suruh datang after 1 Jan 2010.




Semalam da settle hal-hal persediaan sekolah, Chik Na keluar minum and borak ngan another fren dari TM, Cik Lyn. Cik Lyn antara close friend Chik Na .. kiranya kawan yg selalunya Chik Na akan share berita gembira or duka or tempat mencurahkan perasaan Chik Na. Chik Na ade gak seorang lagi close fren kat TM tu... ari tu kami sama-sama p tengok anak ex-staff Chik Na kat Kota Damansara. Cik Lyn tak dapat join pergi IKEA sebab dia baru lepas operation lututnya...so tak boleh jalan banyak la..

Kali ni Chik Na dan Cik Lyn lepak kat A&W lak. Makan waffle & minum double scoop rootbeer float. Dok borak sampai 3 jam. Cik Lyn sampai tambah air .. haus bercerita...biasalah da dekat 2 bln tak jumpa ngan Cik Lyn ..macam macam kami update each-other.



Sampai rumah da maghrib... semalam Chik Na tido awal sebab da beberapa hari berjalan sakan..


16 comments:

Nida said...

Salan Chik Na:

Kan best kalau baju sekaolah anak2 ni dari jenis kain yg tak payah bergosaok, kasut pun jenis tak payah berbasuh...

p/s: sekadar perkongsian pengalaman, pakaian sekolah di sini jenis tak payah bergosok + kasut boleh pakai sandal hitam ke sekolah.. so tak perlulah nak berbasuh dan berkapur... rileks ibu mereka :-)

alyyani said...

habis kan masa dgn kawan- kawan. next week da busy dgn anak- anak balik. :)

Lady of Leisure said...

yeah.. back to school... mesti kanak2 excited kan.. tak kurang juga yg sedih sbb cuti panjang dah nak habis..

eynda said...

Selalu nerves bila teringat sekolah nak buka tak lama lagi...mesti bz nanti...

Nadiah Sidek said...

terliurnya tgk waffle tu! pos sini skit ;)

rosma said...

kiddos nk leh dah..meriah lek umah chik na pas ni..sonotkan..mesti budak2 xsabar nak pakai bj sek baru..cam rosma dolu2..he3

Ibuhani said...

mesti rindu sgt2 kat your kiddos kan....lepas ni routine biasa start baliklah ye....

Chik Na said...

Nida: Best la kalau sekolah kat Mesia pun gitu jugak...

Chik Na said...

Alya: Hari ni last outing sebelum anak anak balik esok ..he he he

Chik Na said...

Lady: Anak anak chik na tak sabar nak pergi sekolah da... boring katanya takde kawan-kawan

Chik Na said...

eynda: he he he... routine harian kita kembali menjelma la

Chik Na said...

Nadiah: sejuk sejuk tak leh makan eskrem tau ...

Chik Na said...

Rosma: start esok kecoh balik la rumah Chik Na

Chik Na said...

Ibuhani: yea lah kak ani... lambatnya anak anak Chik Na nak besar macam anak-anak kak ani.. da tak yah pikir nak gosok baju, susun buku, siapkan bekal, berperang buat homework....

iNa said...

Salam...
dh nk buka sekolah kan..
mesti sibuk uruskan anak2..
beli keperluan semua..

siti murni ishak said...

adus chik na...kecuq air liuq cheq tgk waffle tu..huhu..tgh lapaq ni chik na..satgi harusss ja zassss ke jusco neh....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates