Ads 468x60px

Labels

Thursday, December 10, 2009

- Menu lunch hari ni

Hari ni mood rajin nak snap gambar masakan Chik Na for lunch


Sayur goreng campur udang
Sayur ni Chik Na beli masa pergi Cameron Highland hari tu...tak ingat ape nama sayur ni (nyonya jual sayur ade cakap hari tu..name can chinesse je). Katanya hanya kat cameron je ade jual sayur nih.. memang Chik Na tak pernah tengok sayur di kat Carrefour, Jusco, pasar borong etc :-). Sekali tengok cam kacang buncis tapi pendek pendek cam cili padi yg saiz besar. Rasanya lak cam asparagus..Kat pasar tani CH depa goreng celup tepung sayur ni..



Ikan masak sambal
Asalnya nak masak ayam masak merah tapi disebabkan nak goreng udang so tak jadi masak ayam. Chik Na pernah baca kalau makan makanan laut jgn dicampur makanan dari ayam, daging or sebagainya. Reasonnya..tak ingat kenapa ... tapi sejak baca artikel tu Chik Na selalunya mengelak dari mencampur makanan berasas laut ngan yg lain ...

Udang goreng dimasak ngan kunyit & bawang putih


Buah untuk pembuka selera... juga dibeli di CH ari tu... buahnya besar dan manis

Haa simple je kan menu tengahari Chik Na hari ni ..

13 comments:

Lady of Leisure said...

wah chik na.. terliur lady tgk.. semua nya nampak sedap...
bestnya kat CH haritu beli tak kudup bunga lily?

alyyani said...

alahai, terliur jugak saya ni. ha'ah kalau makan seafood takleh campur dgn ayam or daging. tu mmg alya tau. tp kadang buat jugak :)

tu la, tgk gmbr sayur tu sebelum baca kacang tak kacang, sebab nmpk cam kecut je. rasa asparagus ye? sedap tuh...

siti murni said...

walaupun simple..tp mau kecur air liur jugak.
sayur tu sekali tgk nmpk mcm kacang buncis..tp bukan..hurm..wonder sayur ape la tu..:-)

azi said...

Kalau ntak silap makan seafood takleh campur ngan ayam or daging sbb kalu campur akan memudaratkan usu/sistempenghadaman kita.....kalau tak silap chik la ....tp kekadang chik campur jugak..specially bila nak cepat dan bahan mentah tu ja yg menarik minat anak2 ..huhuhuhu...

zarin said...

eh, sedapnya...terliur pulak rasanya...dah lah tgh lapar nih...
btw, salam singgah ye!

Chik Na said...

Lady: tak beli kudup lily tapi beli kudup ros

Alya: nanti k.mas buat N3 gambar sayur tu belum masak

Chik Na said...

siti: masak simple camtu pun bertambah tambah Chik Na makan :-)

Azi: Chik Na pun kadang terbuat gak especially bila masak sayur mesti nak boh anak udang :-)

Chik Na said...

zarin, thanks singgah blog chik na...chik na dah follow zarin

Ibuhani said...

....suka udang goreng tu.....:)

rosma said...

simple tp sedap..nyamnyamnyam....terlapar sudah...

mamamin said...

salam Mas,

be missing u my dear..

hugs and kisses buat faiz dan sufia..
nanny gi bercuti dulu ye my dearest

Chik Na said...

ibu hani: yang senang senang cam masak udang tu Chik Na pandai la masak

Rosma: memang sedap sebab makan ngan nasi panas panas... puji diri sendiri lak he he he

Chik Na said...

mamamin: hepi holiday..take care

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates