Ads 468x60px

Labels

Wednesday, December 9, 2009

- Dinner at TCRS

Tadi after solat Asar, kami pergi Alamanda, Putrajaya. Sampai sana dalam around  6 pm terus decide nak dinner awal sebab esok pagi En. Zaidi nak pergi buat medical check-up kat Columbia Asia Hospital kat Puchong. Doktor minta En. Zaidi berpuasa dari kul 9 pm hingga after medical habis check-up sok pagi.


Apalagi Chik Na ajak suami makan kat The Chicken Rice Shop (TCRS) sebab teringatkan  N3 rakan blogger, Alya makan kat TCRS Mines 2,3 hari lepas. 



Chik Na & Sufia tgh tunggu makanan...kami kelaparan... pagi tadi breakfast dah lewat  kat umah


Hari ni Chik Na try set yang ade ikan masak asam pedas ..

Sayur taugeh ni Chik Na suka sangat

Sufia makan kiddy set

En. Zaidi makan fried noodle with wantan

Sufia gak yang makan banyak...semua orang lain punya makanan dia cbuk nak try..

sempat mewarna buku yang dibeli di MPH ketika tunggu abah pergi beli biskut Famous Amos..

Ari ni kami jalan jalan tanpa Faiz sebab dia pergi sleep-over kat rumah Mak Njangnya kat Bukit Puchong semalam. Sebenarnya masa nak ke Alamanda tu kami pergi nak ambik Faiz tapi dia tak mau balik ...nak tido satu malam lagi ngan cousin-cousinnya...

Tak lengkap rasanya keluar jalan jalan bertiga je.. Yang pasti Sufia rindukan abangnya sebab asyik sebut abang faiznya....

13 comments:

LiAnA said...

mcm sedap je menu TCRS tu.. biasa pun amik roasted chicken jer.. 1 day kena try yg lain pulak hihi

rosma said...

sedapnyer TCRS tu..rosma sll p alamanda tp lum lg singgah TCRS..pas ni nk mkn kt ctulah krn n3 chik na ni ler..kikiki

alyyani said...

tu yg dok cari gak mane faiz. oo rupenye faiz kat umah mak cik dia. saya kalau gi CRS mesti makan asam pedas tu sebab wan tak makan asam pedas, tp asam pedas tu faveret sy. nak masak makan sorg cam rugi, tu yg beli je. eh panjang lak cite pasal asam pedas :)

tekun sufia mewarna..

Hamizah said...

mesti sufiah rindu sgt2 dgn anak dia..kalau danialanak saya yg kecik, abg dia blk sekolah terus peluk2 walhal tak jumpa beberapa saja..

hajarus said...

wah cam sedap la makan kat TCRS ni... bila2 hajar pun nak try gak la... nyam.. nyam...

Chik Na said...

Liana: asam pedas ikan TCRS tu ok gak..

Chik Na said...

Rosma: pintu TCRS tu sentiasa terbuka luas tuk Rosma

Chik Na said...

alya: tulkan alya .. k.mas pun malas nak masak kalu makanan tu hanya kita seorg je nak makan...baik beli je..

Chik Na said...

hamizah: Jap tadi Sufia dah ajak abahnya p ambik abang dah.. nasib baik rumah BIL tu dekat je..

mamamin said...

salam Mas,
sedap nye TCRS
togeh dia tu mesti masak campak masuk kuali terbalikan sekali dua angkat.
rangup-rangup jerk kan..
tapikan mas, TCRS kat shah alam, sup selalu jerk suam kuku.. adeh!! :(

Bagus Faiz tu, kecik2 dah pandai bersaudara.

Sufia tekun dengan lukisan.. hurmm
so sweet!!

Lady of Leisure said...

semua nampak sedap esp asam pedas tu chik na...teringin la pulak...
lady suka makan asam pedas ngan telur masin... :)

Chik Na said...

Mamamin:

Mas pun rasa depa masak taugeh tu 2,3 kali balik je..tapi bila mas masak sendiri tak jadi lak macam depa masak tu..

Chik Na said...

Lady: sama la kita yea...suka makan asam pedas ngan telur masin :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates