Ads 468x60px

Labels

Tuesday, December 29, 2009

- Lepak Again

Sekali lagi Chik Na melepak ngan kawan-kawan Chik Na, kali ni ngan kawan-kawan TM pulak. Sepatutnya geng kami kat TM ni 10 orang tapi hanya 5 orang je yang dapat datang berkumpul pada kali nih. Janji 9.30 pagi berada kat IKEA tapi biasa la janji melayu .... one of the group member, Cik Nojie terlambat bangun.. nak tak nak Cik Asma dan Cik Filzah terpaksa la menjemput Cik Nojie kat rumahnya.

So sementara tunggu yang ber-3 tu sampai Chik Na minum dan bergossip dulu ngan Cik Jija kat cafe near IKEA.

Chik Na minum milo panas dan makan kueh ketayap (salah satu kueh faberet Faiz). Sebenarnya janji nak breakfast sama-sama tapi terpaksa la tukar agenda sebab perut Chik Na pun da kelaparan. Punyalah mahal kueh ketayap kat Ikano nih, RM 2.30 tuk 3 keping...kalu kat area rumah Chik Na, 3 keping for RM 1.


Sebelum start merayap kat dalam Ikea, member bertiga yang lambat sampai tu breakfast dulu kat cafe di IKEA...but a quick breakfast laa. Tiap kali p IKEA nih mesti nak beli macam macam. Seronok jalan dalam IKEA nih, dapat banyak idea nak hias rumah... dan design barang-barangnya boleh dikatakan agak praktikal. Da penat jalan dan shopping kat IKEA kami berenti rehat jap...solat then makan-makan kat Fish Manhattan.

After da makan, kami continue shopping lagi kat Ikano, The Curve dan Tesco. Then last sekali lepak kat kedai mamak Kayu kat bawah Tesco...Safely arrive home bout 8 pm...penat dan sakit kaki tapi really have fun....
Next gathering maybe nak pergi jalan-jalan Bandung or Jakarta ... konon-konon la :-)

9 comments:

Lady of Leisure said...

lady lama dah teringin nak pi yogyakarta.. teringin esp bila tgk iklan promosi yogyakarta adibah nor tu.. teringin nak merasa depa punya spa..sure best kan..

Ibuhani said...

K.ANI DAH LAMA X LEPAK NGAN KWN2 CAM CIK NA.......srnk jugak sekali2 jumpa member lama kan.

eynda said...

Bestnya boleh lepak2 dgn member :-)

Chik Na said...

lady: ha ah kalau jadi laa lepak lepak bandung or jakarta nanti..leh la masukkan agenda p belai badan kat spa

Chik Na said...

eynda & Ibuhani: ha ah seronok sesekali dapat jumpa kengkawan.. tu pun once in the blue moon lah dapat lepak can nih...

rosma said...

rindu lak ngan kengkawan sek..sonok dapat jumpa member lamakan?..ok ceria2 sll..

siti murni said...

alahai...sy dah lama x gi ikea. ritu pesan catalog baru kat member pun x dpt2 lagi smp hr ni...huhu...jeles nyer.

sedap nyum..nyum...;p

penat pun tkpe kak..berbaloi-baloi dpt jalan2 & lepak dgn kwn2 cmni...masa sedap bjln tu tk rasa sakit..dah blk rumah, mula la...hihi

NURUL IZZA said...

rajinnye cikna g lepak2..terliuq sungguh dgn ketayap tuh tapi apokan dayo, sini xde, nk buat malas..wakaka kalau buat pon xjd..eeke

pos kt sini skit.chikna yg pakai tudung merah ke? apsal lain dgn gmbr kt fb badge tu??

iNa said...

nyum..nyum..suke mkn kt fish market ni...best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates