Ads 468x60px

Labels

Wednesday, December 23, 2009

- Home Alone

Ari ni Chik Na kat umah sorang sorang sebab the kiddos, Faiz & Sufia ikut Mama Mariam balik KB.
Sebelum depa balik KB rasa cam seronok sebab dapat la Chik Na ambik leave,
 leh la rilex rilex kat umah..sambil tu buat a few urusan yg nak kena Chik Na selesaikan,
nak baca buku-buku yang melambak tak baca tuh
dan lepak-lepak ngan kawan-kawan TM
tapi
bila depa takde kat rumah sunyi je plak rasanya
tak dengar suara gelak ketawa depa
or suara dua beradik tu bergaduh berebut mainan or
berebut channel cartoon,
berebut computer games,
berebut psp walaupun psp da ade sorang satu,
or usik mengusik,
Rumah kemas je... takde orang buat sepah...
Sesungguhnya I missed my kiddos...
baru satu hari balik Kb...hu hu hu
31 Dec 2009 baru la Faiz & Sufia balik sini


Kat LCCT..masa hantar depa balik KB semalam...sob sob sob

15 comments:

LiAnA said...

masa diorg buat bising rasa nk lari je kan.. tp bila takder atau tido je pun dah rasa sunyi je.. mcm org bodoh pun ada sebab takder kwn nk borak huhu

rosma said...

huhuhu..mmg sedeh..lau tetibe org tersayang xde dpn mater..bile baliknyer tu??chik na tgl sorg2 la yer?kesian le pulak..

Chik Na said...

Liana: yea la Liana..takde org nak sembang..sunyi je..bila tepon depa kat KB, ade ke depa cakap depa cbuk!!!..tensen Chik Na dibuatnya

Chik Na said...

Rosma: Chik Na tinggal ngan adik Chik Na..tapi dia tu kul 9 lebih baru balik kerja...

Hamizah said...

itulah anak kalau ada rasa rimas jg nak melayan, kalau x baru rasa bosan

eynda said...

Lamanyer berjauhan dgn anak2....eynda so far lepaskan adam 1 malam je hihi...tak senang duduk kat rumah :-p

Ibuhani said...

...masa budak2 x der ni, bolehlah buat aktiviti ngan kwn2.....seminggu jer....balik dia org nanti start balik routine harian :)

Nida said...

Chik Na..

Sabaq noooo..., tapi kalau Nida pun mesti terbayang2 kebisingan anak2.. bila mulut ni tak membebel... rasa macam ada satu kekurangan jer..

Chik Na said...

hamizah: Tul tu hamizah

Chik Na said...

eynda: anak anak chik na da biasa ikut balik kg or sleep-over kat rumah rumah cousin cuma bila depa takde rasa sunyi

Chik Na said...

ibuhani: he he he memang dah ade a few activity yg da plan ngan kawan-kawan and auntie... nak g spa, tgk wayang, shopping shopping dan makan-makan

Chik Na said...

Nida: ha ah bosan sebab mulut tak leh nak membebel :-)

cik mas said...

hehehe.. enjoy ler masa sorg2 ni. nanti diorg balik kena melayan kerenah diorg lg. tapi boring giler la kak ina dok sorg2 ni kan... mati kutu pun iye..

Chik Na said...

cik mas: ari ni dah habiskan masa p settle hal banking .. pastu p tgk ex-staff bersalin, jalan jalan ioi.. da penat nih...

p/s: senang sket la buat urusan bila tak yah bawak Faiz & Sufia

siti murni said...

tu la naluri sorang ibu kan..walaupun pot pet pot pet...tapi bila anak takde depan mata, tak senang hati dibuatnya. my mom pun sama jer...hihi. takpe la kak, jap je lagi nk smp 31..tk bape hari dah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates