Ads 468x60px

Labels

Sunday, December 13, 2009

- En Zaidi kembali bertugas....


Last night around 11.30 pm kami ke KLIA lagi...as usual kali ni hantar En Zaidi yang akan kembali bertugas di Damascus. Memandangkan tiada penerbangan terus dari KL ke Damascus, En Zaidi menaiki penerbangan Emirates pada 2:10 am (antara penerbangan feberet kami sekeluarga sebab bigger seat, beratus on-line movie and games tuk dilayan sepanjang penerbangan, kids meal yg menarik dan toy & stationary tuk anak anak yg menarik)

Sufia & Faiz kalau ke KLIA hantar or ambik abah pasti nak dok atas trolley nih..

Another aksi kat trolley luggage... Faiz takde dalam pict ni sebab dia ntah g mana ngan adik Chik Na, Ayah Ri semasa Chik Na snap gombo nih.

Alhamdulillah petang tadi dlm around 3.30ptg, En Zaidi dah text Chik Na yang dia selamat sampai di Damascus dan terus pergi bekerja hari ni... sob sob sob...

17 comments:

LiAnA said...

takpe cari rezeki.. bak kata my hby..jgn sedih2 bkan gi perang pun.. potong stim betul nk berfeeling bagai hehe

Nida said...

sayang anak tangan2kan...sayang isteri tinggal2kan... sayang suami macam mana pulak ek?

Lady of Leisure said...

betul kata kawan2 yg lain.. suami pergi mencari rezeki.. :)
alhamdulillah dah selamat sampai pun..
btw lady suka gak naik emirates... makanan dia sedap2...
last time naik emirates makan briyani hehe..

Ibuhani said...

...alhamdulillah slmt sampai ke destinasinya....nanti smoga slmt pulang jugak.....jauh cari rezeki tu Chik Na :)

Ummu Ammar said...

Chik Na..

Kiranya Chik Na & hubby PJJ (Phubungan Jarak Jauh) la ni..sabarlah ye..semua tu untuk kebahagiaan kalian sekeluarga....

Chik Na said...

Liana: tu la bila pikir pergi bekerja utk kesenangan keluarga, Chik Na kena redho la

Nida: Sayangkan suami Chik Na berkorban career dlm dunia korporat :-)

Chik Na said...

lady: tq... terubat rasa sedih kena tinggal..padahal sejak dari kawin dolu lagi en. zaidi asyik outstation tapi tak sekerap 2,3 tahun kebelakangan ni..

Chik Na said...

ibuhani: Tq ibuhani..insyaallah selamat balik mac nanti

Ummu Ammar: ha ah PJJ ... tapi kadang seronok gak dok jauh jauh nih..boleh dengar or cakap "i miss u" dan "i love u" tiap tiap hari .. kalu dok sama-sama, jarang Chik Na atau suami nak ucap kata kata gitu :-). Lagipun bila suami balik tu...seronoknya lain macam ;-)

iNa said...

Flight emirates mmg best kan??
hubby ina pon ckp flight nie best..
hhhe

saalam perkenalan.. :)

Hamizah said...

sabar ye bila kena tinggal..dah pernah alami dl..sedihnya Allah je yang tau..

rosma said...

huhuhu...kene tinggal lg...bile en zaidi nk lek g??jan sedeh2..lau rindu cal abah yer...

Chik Na said...

ina: salam perkenalan ..thanks for visiting akaknye blog

Hamizah : tulah ...tuhan je yang tahu perasaan ni bila ditinggal tinggal kan..

Chik Na said...

rosma : insyaallah mac nanti ..

Nasib baik la dunia dah moden dan IT da canggih... kalu nak, tiap tiap hari leh call abah pakai skype, or video call pakai ym, leh chat pagi petang siang malam... terubat jugak la rindu...

cik mas said...

oh abg zaidi dah gi ye.. memang kena tinggal ni menyeksakan.. tapi time nak jumpa balik tu sangatlah membahagiakan... kan, kan, kan... :D

Chik Na said...

cik mas: yea...bahagia yang amat .. he he he

alyyani said...

bape ari je suami kmas ade kat sini aritu?

Chik Na said...

alya: 15 hari je ... kira ok lah tu..kalau tak 7-8 hari je..

Lagipun tahun ni dah 2x dia cuti 2bln kat rumah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates