Ads 468x60px

Labels

Thursday, April 29, 2010

- Lunch : Meisan Szechuan Restaurant, Quality Hotel

Semalam, Chik Na pergi lunch with of one my gud fren masa kat TM dulu... kami makan Dim Sum kat Meisan Szechuan Restaurant, kat Hotel Quality KL. Kawan Chik Na ni suka makan dim sum.Kami pilih restoren ni sebab ianya antara restoren dim sum yg halal yg kami tau :-)

Quality City Centre Hotel Kuala Lumpur - Meisan Szechuan Restaurant  - The various meticulously prepared authentic Szechuan and Cantonese cuisine are the forte of the restaurant, together with a spacious and soothing interior, which will make a comfortable and enjoyable dining experience.
Suasana kat Meisan ..gambar ihsan dari En. Google

Chik Na sampai Quality Hotel around 12.45 pm... nasib baik la jalan dari rumah ke KL tak jammed. Chik Na keluar after Faiz pergi sekolah around 12.20pm. Dan disebabkan nak kuar lunch ngan member Chik Na ni, Sufia balik rumah babysitter after school time. Kadang bila Chik Na ade urusan personal yg perlu diuruskan, Sufia akan balik with babysitter yang kebetulan sebelah paginya babysitter tu bekerja di kindie tempat Sufia belajar.
Antara Dim Sum yg kami makan... lupa plak nak snap gambar satu dim sum bersup yg enak rasanya.

Fyi, buffet lunch Dim Sum kat sini harganya RM 29.50 per head. Mula dari 12 tengahari hingga 2.30pm. 

After 2.30pm dan da abis makan Dim Sum..kami pindah ke coffee house, The Benteng plak. Kali ni kami minum teh tarik plak.. sambil sambung bersembang.. Al-maklumlah jarang-jarang jumpa bila sesekali jumpa macam macam citer nak dikongsi...especially pasal anak-anak.

Quality City Centre Hotel Kuala Lumpur - The Benteng-Coffee House - This outlet is the place to go for good food, to chat over a meal, or to just unwind. Savour the distinctive tastes of local and international cuisine, fine pastries, and tantalizing ice-cream with sumptuous desserts.
The Benteng..ihsan dari En. Google

Sambung sembang sampai pukul 3.30pm...bekejar balik sebab tak solat zuhur lagi.Mula tu nak sholat kat rumah tapi bila mengenangkan takut terlalu lewat, Chik Na singgah solat kat Petronas Bukit Jalil. Rilex jap kat surau petronas then singgah jemput Sufia. After ambil sufia pergi plak ke Jusco Equine Park beli barang dapur untuk dinner.


12 comments:

kakcikseroja said...

Mesti sedap tu... banyak tak Chik Na makan?? :)

eynda said...

eynda tak pandai pakai chopstik tau....hubby cakap selagi tak pandai dia takkan bawak pi makan dimsum..ohh kejam kan hehe...bagi eynda boleh je buat muka tak malu mintak garpu :-p

alyyani said...

teringin sgt pegi kt situ. sebab kat situ murah kan buffet dia. tp tu la, husband tak makan lak dim sum2 ni. huhu... tgk cikmas makan je la :)

Lady of Leisure said...

teringinnya nak makan dimsum lady tak penah lagik makan... org kata sodap hehe..

Ibuhani said...

hehehe....x makan dim sum n other chinese food w/pun mak k.ani keturunan Cina...tp anak2 sgt suka :)

Chik Na said...

kakcik seroja: memang sedap .. chik na makan sampai tak larat nak bangun

Chik Na said...

eynda: boleh aje mintak garfu..best fren chik na pun makan guna garfu ari tu. Chik na dulu pandai guna chopstik sebab masa mula kerja dulu AGM chik na suka bawak makan chinesse food, than bila makan dia x mo tgk we all makan guns spoon and fork.. terkial kial jugak la mula tuh..

Chik Na said...

alyyani: kena slowly ajar wan makan chinese tu, senang bila teringin nak makan chinesse ade teman..husbby akak dulu tak suka gak tapi bila dia kena kerja kat negara china..dia terpaksa la belajar makan chinesse food...

p/s: teringat masa kat china bila nak makan mee soup or goreng.. depan kita depa tebar gandum jadikan mee tuh..

Chik Na said...

Lady: try la makan dim sum tu... mesti lepas ni Lady akan jatuh cinta ;-)

Chik Na said...

Ibuhani: waa bestnya kalau chik na ade ibu keturunan china..teringin nak belajar buat dim sum sendiri..

Nida said...

Salam..

Nida tak pernah lagi makan Dim Sum ni... bila baca n3 Chik Na ni teringin ler pulak nak mencuba :)

tunbegia said...

sungguh sedap kanns,

salamm,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates