Ads 468x60px

Labels

Tuesday, April 20, 2010

- lama tak update blog

Dekat seminggu Chik Na menghilang yea...sebenarnya sejak Friday last week Chik Na tak berapa sihat, mulanya rasa cam nak demam tapi tak demam...tapi yang nyata badan dah rasa lesu, sakit dan gatal tekak...dan selera makan pun hilang. Start with Faiz on Monday (12 April). Disebabkan suhu badan Faiz a bit high 38.5, doktor bagi mc untuk hari Isnin tuh. Walaupun makan ubat, kejap Faiz ok, kejap dia tak ok,.sampai 2 kali jugak la Chik Na p clinic sebab risau sangat. Sekarang ni kan musim denggi dan jugak kembalinya virus H1N1 . Hari Khamis, after Faiz dah recover sikit Sufia lak start demam so Jumaat tu dua-dua putera & puteri Chik Na direhatkan dari pergi sekolah. Lagipun Chik Na pun da mula rasa tak sedap badan. Bila drebar tak sihat maka anak-anak pun tak pergi sekolah la :-) dan hari Sabtu malam, Chik Na pulak terkena tempiasnya. 

Bila dah tak sihat, nak berblog pun mood hilang... langsung tak on netbook Chik Na tuh....cuma check email dan buka FB kat handphone je. Sampai nak chat ngan En. Zaidi pun malas

Alhamdulillah hari ni dah sihat wal'afiat :-)... dan selera Chik Na dah kembali...he he he. So pagi ni Chik Na buat Spinach Frittata.

 Spinach Frittata

Faiz pun dibekalkan ngan frittata ke sekolah hari nih :-)

9 comments:

alyyani said...

OH BEGITU CERITA NYA, SEMUA TAK SIHAT YE. SAMA LA KAK. SEKARANG DOK MONITOR ANAK2 JE TAKUT2 DEMAM TERUS KENA BAWAK JUMPA DOKTOR. SKANG DAH KEMBALI MUSIM2 PENYAKIT YG MENGERIKAN NI.

tunbegia said...

salamm n thanx sudi singgah ke blog haku yang xde apa2 tuh, ;-)

Chik Na said...

alyyani: kena elakkan jalan-jalan shopping mall buat sementara nih.. demam pun jenis yg berjangkit now nih..

ps: kesian kat baby macam adel kalau kena selsema ... takut kena sedut kahak je..

Chik Na said...

tunbegia: sronok gak baca blog tun tuh ;-)

Ibuhani said...

cuaca tu chik Na.....semoga semuanya ok skrg.....take care :)

Chik Na said...

Ibuhani: Thanks for yr doa..

zarin said...

cuaca skrg kan tk menentu..itu yg cepat kena selsema tu..anyway, chik na dan anak2 try lah amalkan minum sesudu madu tiap pagi..

Chik Na said...

zarin: insyaallah chik na akan amalkan ;-)

Lady of Leisure said...

hi chikna patut la lama tak nampak chikna update blog tak sihat rupanya... alhamdulillah skrg dah sihat balik lepas ni boleh la update selalu...
lazatnya nampak spinach frittata tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates