Ads 468x60px

Labels

Tuesday, April 13, 2010

- Dia kembali bertugas..

Very early  in the morning hari Ahad, kami 3 beranak hantar abah ke KLIA lagi ... dan al-hamdulillah En Zaidi da selamat sampai pukul 8.30 am hari Ahad waktu Damascus. Katanya balik mandi terus pergi kerja, nasib baik opis tak jauh sangat dari rumah sewa En. Zaidi. Kat Syria hujung minggu bermakna hari Jumaat dan Sabtu.

Malas nak buat N3 panjang-panjang, masih terasa sedih ditinggalkan lagi ..bila la berakhir hubungan jarak jauh kami nih. Tiap kali En Zaidi pergi bekerja di luar negara, hati Chik Na jadi tak keruan. Kadang terasa susah bila segalanya kena urus sendirian di sini. Alhamdulillah ada adik lelaki yg tinggal bersama serta kaum keluarga yg berdekatan. Nak ikut serta di sana susahkan anak-anak yg da mula bersekolah sebab kerja En Zaidi based on project dan contract kerjanya on renewal every 3 month. Buat sementara kena bertahan demi anak-anak. Tak mau depa keciciran pelajaran kalau asyik bertukar negara. Lagipun Chik Na tau En. Zaidi tengah berusaha mencari long term project or mencari permanent kerja di Malaysia yg bersesuaian.

Kadang rasa ok gak dok jauh-jauh ni... bila sesekali jumpa macam orang bercinta, berkepit ke sana-ke mari macam belangkas. Kadang tiap malam bergayut kat handphone dan boleh dikatakan setiap hari boleh dengar atau baca sms si dia cakap rindu dan sayang. Moga allah swt lindungi dan berkati perkahwinan kami ini walaupun buat masa ini kami sentiasa berjauhan.

Lastly layan je lah gambar gambar kat airport nih..

Seperti biasa...wajah wajah ceria Faiz dan Sufia ketika hantar abah kat KLIA.... 

11 comments:

cik mas said...

sabar la ye kak ina.. sayangkan istri tinggal2kan... :D

azi said...

bersusah susah dulu mas....moga senang di kemudian hari nanti.....

IdzaLia said...

sabar ye.. anak2 ada temankan akak tu.. (^__^)

zarin said...

sabar ye chik na..betul kata azi tu, susah dulu, kemudian hari boleh senang lenang :D

Nadiah Sidek said...

doa la byk2 supaya suami chik na dpt permanent job kat malaysia :)

Shida said...

sabar yer chik na..jgn sedih2,nnti terganggu kesihatan..shida tau chik na kuat semanagt...
shida pun doa semoga en.zaidi cepat dpt job kat malaysia..

Nida said...

tabahnya diri Chik Na.. Insya Allah pengorbanan akak akan mendapat ganjaran pahala dari Allah..

eynda said...

Chik Na memang seorang yg tabah...eynda kalau hubby o/station 2 minggu pun rasa tak best...apatah lagi kalau memang kena keje jauh2....tapi betul bila berjauhan memang rasa lagi rapat...

LiAnA said...

jgn sedih2.. time muda2 ni keje cari duit lebih.. ada rezeki dpt keje kat m'sia nanti.. InsyaAllah

Emy Amir said...

la cam tuh ke kak mas!..jgn sedey2..ader hikmah untuk semua yang terjadi nih ye...singgah2 la rumah emy-boleh kiter borak2 menghilangkan sunyi kak mas.. ;)

Ibuhani said...

kdg2 chik Na....berjauhan ada baiknya.....lebih mesra....hehehe....apa2 pun all the best utk Chik Na n famili. Smoga smuanya dlm perlindungan n rahmat Allah......n may Allah guide famili Chik Na 4 the best resolutions in life :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates