Ads 468x60px

Labels

Tuesday, April 27, 2010

- Firzana Family Day

Last Saturday, sekolah agama tempat Faiz belajar mengadakan Family Day. Seperti juga tahun lepas, Family Day Firzana ni diadakan di Stdium Tertutup MPSJ di Serdang. Tujuannya untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan dikalangan ibubapa pelajar...masa ni Chik Na ambil peluang mengenali ibubapa kawan-kawan Faiz di sekolah. 

Family Day ni bukan hanya untuk KAFA Integrasi Al- Firzana di Equine Park sahaja tetapi digabungkan dengan  KAFA Integrafi Ibnu Sina di Puncak Jalil dan Firzana Babyland Care. FYI Firzana Babyland Care pula dibahagikan kpd 2 iaitu nursery dan juga kindergarden. Firzana Educare juga menyediakan perkhidmatan van sekolah dan perkhidmatan transit anak anak ke sekolah sebelum atau selepas balik sekolah. Basically depa ni menyediakan total solution untuk ibubapa yg bekerja. eh eh ehhhh ..buat promosi pulak Chik Na ni...

Berbalik kepada Family Day tadi.. acara bermula pada pukul 8 pagi dengan pendaftaran ibubapa..masa pendaftaran ni parents dapat number untuk cabutan bertuah.

 Aturcara sukaneka...Faiz masuk acara Langkah Pak Malau...langkah Pak Malau ni dimulakan dengan lari sambil berskipping kemudian di pertengahan jalan ambil bola dalam bakul kemudian melompat sambil mengepit bola di lutut hingga ke garisan penamat.

Suasana di Firzana family Day
Faiz bersama kawan-kawan

Di akhir majlis diadakan majlis penyampaian, cabutan bertuah... banyak keluarga juga yg bertuah ari tu cuma chik Na je yang tak bertuah dan hadiah untuk spot the car number with Firzana sticker. Group Faiz dapat pingat emas..bukan main suka dia sebab bertambahlah medal collection dia :-). Dan setiap anak-anak yg mengambil bahagian juga dapat sebuah note book/diary berkarektor kartun popular.

19 comments:

Frodo Baggins said...
This comment has been removed by the author.
kakcikseroja said...

Dalam acara2 sebegini.. anak2 juga yang seronok. Ibubapa hanya tumpang seronok saja.. :)

Nadiah Sidek said...

oh, sekolah pun ada family day ye? dulu2 ms nadiah sekolah takde pun. hari sukan ada la. bagus jgk diadakan family day

Lady of Leisure said...

wow dapat pingat emas lagi tu tahniah...
:)

tunbegia said...

sungguh meriahh uoolss,

Kapten said...

susah betul nak menang cabutan bertuah

tak apa le.. yg ptg anak hepi (sambil memendam rasa x menang hadiah bertuah)

hehehe


Entri Terbaru:
Pecah Kaca Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas

Ibuhani said...

x per x dpt cabutan bertuah tu, Faiz dah dpt pingat emas pun dah ok.....tahniah pd Faiz :)

Katak Ijau said...

hehe..bestnye event2 gini kan...
btw..jgjln sini yer sis... :)

Chik Na said...

Frodo Baggins: tiap-tiap tahun acara sukaneka KAFA Firzana ni nama acaranya pelik

Chik Na said...

kakcik seroja: mak bapak tumpang sembang ngan rakan-rakan dan jiran yg lama tak jumpa

zarin said...

langkah pak malau???unik je nama acara tu ye?
faiz skolah integrasi ye? zarin pun mencari sekolah integrasi kat area sini tp tkde la pulak..nampak gaya skolah kebangsaan je lah

Chik Na said...

Nadiah: sebenarnya more tu hari sukan untukanak-anak.. kiranya macam family day jugak la sebab kebanyakkan parents akan datang bawak anak-anak yg lain sekali... pastu parents sibuk menyembang ngan kawan-kawan dan jiran :-)

Chik Na said...

Lady of Leisure: tahun lepas dapat pingat gangsa je

Chik Na said...

tunbegia: memang meriah ngan sorokkan dan tepukkan parents yg sibuk bagi sokongan buat anak-anak mereka

Chik Na said...

kapten: pagi-pagi lagi chik na dah jengok rumah kapten..

Chik Na said...

Katak Ijau : cantik yr blog..like it

Chik Na said...

zarin: nama je sekolah Integrasi .. tapi tak integrasi pun.. hanya sekolah agama KAFA..

Nida said...

wah.. tahniah buat Faiz.. dah besar nanti Kak Nida... ops! Auntie Nida doakan agar dapat pingat emas untuk negara pulak ye...:)

Anonymous said...

Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates