Ads 468x60px

Labels

Thursday, October 8, 2009

- Sufia's Art Class : 7 Oct 2009

Semalam kat Art Class, Sufia buat lukisan bertemakan Deepavali. Lukisan tu semuanya Sufia buat and color sendiri tapi wording teacher yang tulis.. Bila tanya nape sufia tak tulis sendiri.. dia jawab "tulisan adik tak cantik macam teacher".




Siap bercerita kat mamanya ni yg sepatutnya orang India buat bunga ni ngan beras berwarna warni..letak kat rumah or halaman rumah masa raya Deepavali. Bila tanya "Mana adik tahu".. Dia jawab, "Teacher la yang bagitau. Teacher mama dulu bagitau tak?". He he he anak anak sekarang ni memang banyak cerita & banyak soalan .. so kena layan and cari jawapan yg betul & logik untuk depa...Kalau tak nanti dia all silap pemahaman lak.

Chik Na sampaikan terpaksa belikan "Kamus Dewan" untuk di refer bila they all tanya especially Faiz. They all ni kadang bila kita bagi wording baru samasa word BM or English, mesti tanya panjang lebar. Contohnya last week, pasal Chik Na buat rule pasal buka tutup gate bila nak g tuisyen or ngaji or ambik they all kat sekolah. Chik Na kata la " Mama nak buat undang- undang, sapa yg mama nak hantar or ambik orang tu la yg kena tutup/buka gate". Semua jawab ok..tiba tiba Sufia tanya... " Mama, undang undang tu ape?".. terkedu jugak Chik Na masa tu mencari jawapan yg sesuai dan mudah difahami. Alhamdulillah dapat jawab soklan tu .. siap ngan contoh sekali.

Tu la ketelah anak anak yg sedang membesar ni ..they all suka tanya tu tanya ni....


1 comment:

cik mas said...

takpe kak ina.. dia byk tnya tu mana tau besar nanti bole jadi lawyer yg berkaliber.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates