Ads 468x60px

Labels

Friday, October 23, 2009

- Not feeling very well


Dah dua tiga hari Chik Na rasa badan tak berapa sihat, kejap demam, kejap ok, sakit tekak dan selsema. Chik Na notice siang demam mula kebah walaupun still rasa tak larat, malam pulak demam datang balik. Rasa cam nak ambik "mc" je jadi surirumah tuk 2,3 hari ni, nak rehat sepenuhnya .. Boleh ke?? Dulu masa ade bibik leh la "mc" .. kekekek. Hmm,.. mana boleh mc jadi housewife ni kan.. sakit ke, demam ke... nak tak nak kena gak jadi pekerja sepenuh masa ni kan :D. Tambah tambah lagi En. Zaidi tak de kat sini, lagi lah tak buleh nak mc. Kalu dia ade leh la jugak ambik mc kan !!!! Nanti sapa nak layan kerenah Faiz & sufia kalau Chik Na mc kan.. Insyaallah Allah akan bagi ganjaran yang tak ternilai buat Chik Na nanti.

Semalam, dalam dok tak sihat Chik Na mengubah susun atur rumah Chik Na sket, kononnya nak bagi berpeluh la selapas makan ubat dan baring. Lepas tu mengemop satu rumah. Bila Faiz balik sekolah KAFA berehat jap and layan kerenah Faiz nak g sekolah.

Dalam 12.30 p ambik Sufia dari Q-dees, then Chik Na p kedai alatan jahit beli manik tuk jahitkan kat baju raya Sufia. Kat sekolah Sufia ader open house Deeparaya hari ni. Sebenarnya bukan rajin sangat nak jahit manik kat baju Sufia tapi memandangkan dah janji ngan Sufia masa raya dulu lagi maka terpaksa la Chik Na tunaikan janji Chik Na. Lagipun dah banyak kali Sufia tanya bila nak jahitkan manik kat baju dia..

Belah petangnya pulak iron baju yang melambak tu. Kiranya mood rajin la semalam, kalau tak, baju Chik Na tu selalunya Chik Na hantar iron je kat kedai dobi. Dalam kul 5.30 pm lak, Chik Na jahit manik kat baju Sufia jap. By 7 pm baju Sufia dah siap...Nasib lengan baju kurung dia pendek je.. Then masak simple-simple untuk dinner.

ni la rupa jahitan manik kat baju raya Sufia

Malamnya sebelum kul 8 pm, hantar anak anak ngaji quran. Balik ngaji, dinner, then guide Faiz & Sufia buat kerja sekolah. By 10 pm Chik Na dan anak anak naik tido. What a tiring day for me yesterday ..

Hari ni Chik Na tak mau buat ape-ape kerja rumah walaupun mesin kain .. nak dok rilex layan blog, FB, tengok HBO, AXN, Starworld, ABO Box Office je ...

4 comments:

mamamin said...

salam..
jaga diri leklok.. jgn lupa telan panadol ke dulu..kalau rasa berat, gi kelinik eh!!..

Cantik baju deparaya sufia... sufia yang comel mesti tambah menawan..

Buat sufia dan Faiz.. peluk ceom dari nanny alam maya.. :))

Chik Na said...

mamamin: thank u..will taking care of myself ..supermom kena selalu sihat :D

cik mas said...

diari seorg surirumah.. :) lebih sibuk dr manager kat TM tu kan..

eynda said...

Take care :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates