Ads 468x60px

Labels

Thursday, October 15, 2009

- Homemade Pizza

Petang semalam bila tanya anak anak nak makan ape, they all kata "apa-apa jer la mama" Chik Na pun teringat kat rumah ader roti pita yang Ayah Ri beli dua tiga hari lepas. So Chik Na pun decide nak buat pizza version sendiri :D. Kebetulan pulak ramuan seperti sosej, keju mozarella & parmesan dan kuah spagetti dah ade.

So dengan pantasnya Chik Na potong sosej yg telah di'defrost', mayang bawang besar dan potong dadu lada capsicum merah & hijau. Lepas tu spread kueh spagetti atas roti, tabur sosej, bawang dan lada. Lepas tu parut keju mozarella dan cheddar, tabur parmesan dan masukkan dlm oven dengan suhu 150 degree lebih kurang 15 - 20 min

Begini lah hasilnya. Pizza buatan sendiri. Sebenarnya masa raya baru baru ni pun kami jamu juga tetamu dengan pizza yg macam ni setelah ketupat dan makanan lain dah habis stok. Tapi untuk tetamu yg special je laa....


Another snapshot

Semalam adik Chik Na, Ayah Ri dah suruh belajar buat pastrinya sendiri pulak .. hu hu hu.. insyaallah akan belajar bila Chik Na dah dapat mixer idaman Chik Na .. "Kitchenaid" yg macam Martha Stewart guna tu :D. Dah survey dah harganya masa Homedex 1- 4 Oct baru baru ni..harganya RM 2.2k. Cuma tinggal nak convince En. Zaidi je nanti .. :D

Faiz sedang menikmati pizza buatan Chik Na. Dia memang suka makan makanan selain dari nasi ni . Sebelum pergi sekolah tengahari tadi pun Faiz mintak nak makan pizza lagi.

5 comments:

cik mas said...

nmpk temptingla ini pizza kak ina.. tetiba tingin nk mkn piza hut plaks..

eynda said...

Eynda pun pernah buat pizza guna roti pita....yg doh pizza pun dah belajar dari MIL hihi...

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Lyn: Apa lagi ajak la Kak Ann p pizza hut, nantikan meleleh lak air liur baby bila kuar nanti.

Eynda: Nanti leh la bagi cara cara buat doh pizza tu :D

alyyani said...

sedap nye k.mas, buatan sendiri mmg lg puas makan sebab bole letak banyak2 kan? hee terliur dah ni tapi banyak ingredient takde kat peti ais umah. alamatnye, gi cari pizza hut la pas ni :)

ArissaPutri... Moment in My Life said...

alya: Pizza hut kan dekat je ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates