Ads 468x60px

Labels

Tuesday, February 16, 2010

- Picnic kat Pantai Irama, Bachok

Ikutkan plan semalam nak pergi menziarahi Tok Wan Chik Na yang dok kat Thailand, tapi bangun pagi semalam baru Chik Na perasan yang passport Sufia lagi 3 bulan dah nak expired. Kebiasaannya kalau lagi 3 bulan nak expired imigresen dah tak benarkan buat perjalanan ke luar negara. Chik Na betul-betul lupa pasal passport Sufia tuh. Memang dah dekat 5 tahun pun...pertama kali buat masa dia berumur setahun lebih, masa tu nak pergi visit abahnya  yang bekerja kat China.

Memandangkan kami 3 beranak tak boleh pergi Thailand, maka 3 adik lelaki Chik Na pergi menjemput Tok Wan dan bawa ke rumah kami di KB. Tok Wan selamat sampai di rumah keluarga Chik Na dalam pukul 2 ptg. Menurut adik keadaan di Rantau Panjang penuh sesak dengan pelancong yang datang bershopping sempena cuti CNY.

Sebelah petangnya atas permintaan Faiz & Sufiua yang cbuk nak pergi berenang, kami adik beradik bersepakat pergi picnic kat Pantai Irama, Bachok. Perjalanannya cuma dalam 40 minit dr rumah Chik Na. Kami sampai disana dlm pukul 5.15 pm. Kat pantai pun orang teramat ramai sampaikan nak cari parking pun susah. Dah sampai pantai, Sufia & Faiz apa lagi..tak sabar-sabar la nak mandi pantai.. so ape lagi layan je lah gambar picnic kami sekeluarga ;-)




21 comments:

Shida said...

bestnyer mandi laut..dah lama tak wat xtvt mcm tu..

Lady of Leisure said...

bestnya tapi cuti mcm ni ramai betul org berpicnic kat pantai kan..
:)

Alya said...

bestnyer la kan...biler la nak sampai kt kelantan ni....

Ibuhani said...

yelah....kami pun lama dah x mandi laut!

kakcikseroja said...

Seronoknya bermandi manda...

LiAnA said...

amboiii seronok betul 2 beradik tu hihi

cik mas said...

kak ina.. semalam tgk blog kak ina yg ada gmbar family kak ina tu kan.. malam tadi bole pulak mimpikan si masturi tu.. kehkehkeh...

siti murni ishak said...

seronok la budak2 tu dapat mandi laut...tp antara mandi laut ngan mandi air terjun..preferably air terjun, mandi air laut badan melekit, macam tak puas je. tp main ngan budak2 ni kan chik na....seronok je tak kira ape dah...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku suka swimming suit anak2 mu itu :)

aku pun suka mandi laut..bestttt

Nida said...

NIDA DAH LAMA SUNGGUH TAK MANDI PANTAI.. RASANYA LEBIH 6 TAHUN KOT.. TENGOK GAMBAR MANDI MANDA SERONOK PULAK RASANYA

Chik Na said...

shida: Chik na tak mandi pun...celup-celup sikit je..

lady: memang ramai sgt org musim cuti sekolah nih, tu yg buat chik na malas nak mandi tuh

Chik Na said...

Alya: Alya mesti kena datang kelate nih... boleh shopping macam-macam, ade banyak pantai yg cantik dan boleh makan macam-macam makanan yang sedap sedap..

Ibuhani: sesekali mandi laut seronok jugak tambah-tambah bersama dengan 3 puteri akak tuh

Chik Na said...

kakcik seroja: seronoknya bila bersama ahli keluarga ramai-ramai

Liana: memang yg paling seronoknya Faiz & sufia lah..tu pun bila ajak balik, tak mo balik..katanya nak tido kat pantai

Chik Na said...

cik mas: ha ha ha .. k.ina pun terkenang cerita dulu.. bila bagitau masturi dia pun tersengih-sengih

siti: akak pun suka pergi air terjun gak tapi nak picnic kat air terjun jauh sikit dari bandar KB nih..nak kena drive dekat 2 jam

Chik Na said...

Tinie: kalu perhati baju Faiz da singkat dan baju sufia lak dah ketat... nak kena beli baru..

Nida: Faiz & Sufia kalau balik Kb mesti ajak p pantai..macam da satu xtvt wajib lak

eynda said...

Rindunyer suasana pantai.....

Uncle Lee said...

Hello Chik Na, I was at Siti Murni's place, noticed you too have pet hamsters..named 'bom bom', ha ha. Love that name, sounds cute.

Wow, you in Bachok, Kota Bahru? I was last there in the late '80s. Used to go to Kelantan very often those days on business, stayed at the Perdana hotel.
And I sure love to eat nasi dagang, ikan and ayam percik too.
You have a beautiful family Chik Na.

You have a great Tiger year and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Nana said...

klw tak g klate juga time CNY ritu..dah lama xbalik klate ni

zarin said...

laaa..chik Na oghe klate ke??
bestnya mandi laut..

Ah Fatt said...

syoknya cuti

NURUL IZZA said...

chik na duk kl dgn adik chik na ke? risau je bila tau hubby chik na jauh..yela chik na sorg kan..terpk ok ke chik na sorg..

ekebtulan adik2 n ayah pon g pantai sri 7..xcomey supo dulula..tp xpola...

p.s: nk mandi laut jugakkkk lama xmandi...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates