Ads 468x60px

Labels

Sunday, February 14, 2010

- Balik kampung .. Kota Bharu

Alhamdulillah Chik Na, anak-anak, Ayah Ri dan Ashu selamat sampai di Kota Bharu around pukul 2 pm. Kami bertolak dari Seri Kembangan tepat pukul 8 am. Kalau ikut plan asal nak bertolak around 5 pagi kononnya nak mengelak dari kesesakkan jam tapi da pukul 6.30 pagi baru Ayah Ri kejutkan kami semua dari tido. Nasib baik kenderaan dari KL ke KB tak berapa banyak dan tiada kemalangan disepanjang perjalanan.

Sempat lagi posing dalam kete ;-), bukannya ape, kebosanan sepanjang 6 jam perjalanan

Sampai je di Kota Bharu kami yang kelaparan tanpa balik dulu ke rumah bonda tersayang, terus menuju ke majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina yang dianjurkan oleh boss adik Chik Na, Ayah Pih. Mana tak laparnya, sebelum bertolak kami hanya breakfast  roti dan cereal je. Sepanjang perjalanan cuma makan buah-buahan dan kudap-kudapan je. Memandangkan Chik Na agak kepenatan, nak menaip pun malas, layan je gambar gambar di majlis CNY yang diadakan di Restoren Lagenda.


Antara juadah yang disediakan
Juadah yang Chik Na makan ;-)
Keluarga besar kami

Selamat Tahun Baru Cina kepada warga China.

10 comments:

alyyani said...

wsyok bawak anak2 balik kampung ye. k.mas la seronok dpt jumpa bonda ye tak? happy holiday...

siti murni ishak said...

syok nyer chik na balik kampung + beraya lagi....meriah..meriah..

Chik Na said...

alya: bukan setakat sronok jumpa bonda tapi sronok makan masakan bonda..

ps: sebenarnya satu dan roti jala kat open house tu , mama dan adik chik na yang masak

Chik Na said...

siti: kita kan 1 msia..so sume raya kita sambut ;-)

Ibuhani said...

balik kg pun smpt gak celebrate CNY ekk Chik Na......happy holiday :)

rosma said...

happy holiday utk chik na sekeluarga..

Lady of Leisure said...

happy holiday chik na...
:)

NURUL IZZA said...

ALA CHIK NA..NK BALIK JUGAKLA..

P.S: GERAMLA DGN SUFIA TU..COMEY SGT

Ah Fatt said...

bestnya dapat g rumah terbuka
nyum2

Nida said...

Terliurnya lihat gambar sate tu.. tapi Chik Na mesti lagi terliur melihat masakan bonda.. betul tak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates