Ads 468x60px

Labels

Monday, September 7, 2009

- Balik Kota Bharu pulak

Last Saturday, Cik Na balik KB. Anak- anak seronok sebab dapat naik airplane lagi.. Nasib baik dapat tiket murah hari tu. RM 210 utk 3 org pergi & balik. Murahkan??? For Info, kalau naik bas ke KB dari KL pun adik Cik Na cakap tambangnya dah lebih kurang RM 45. Kebetulan lak rumah mama Chik Na di KB hanya dlm 5 minit dari airport. Tapi dalam keseronokkan mereka Chik Na tahu they all a bit sedih sbb Jumaat tgh malamnya tu kami hantar En. Zaidi ke KLIA utk balik ke Damascus. Setelah bercuti selama 2 minggu di Msia, En Zaidi terpaksa kembali ke Syria demi menunaikan tugas.

Di LCCT, terminal domestic keadaan tak sesibuk seperti biasa. Maybe kebanyakan org dah balik kampung semasa awal puasa merangkap cuti sekolah hari tu. Lagipun minggu ni dah 2 minggu berpuasa, so tak banyak org nak balik kampung sebab next week dah nak balik beraya plak. Tapi flight ke Kota Bharu agak penuh, pelancong asing pun agak ramai. Tapi yang Chik Na agak sedih tak ramai yang memakai "mask" untuk menghindari/mengelak dari terkena jangkitan H1N1 seperti yg diarahkan oleh kerajaan. Bagi Chik Na lebih baik mencegah daripada dijangkiti, tambah tambah lagi bila melibatkan anak anak kecil.


Sufia "the Mask Girl"


Anak anak melayan psp sementara tunggu utk take off

.

Posing kat dlm airplane

Sampai rumah bonda dah dalm kul 12.30 pm. Sejam kemudian Chik Na dapat sms En. Zaidi dahselamat sampai di apartmentnya di Damascus. Alhamdulillah....

Petang tu kami berbuka puasa kueh kueh Kelantan seperti Jala Mas, Buah Tanjong, Tahi Itik ; sejenis kueh yg dibuat dari telur putih & tepung dan Akok disamping nasi dan lauk lauk.

Semalam Chik p shopping sket kat bandar KB. Waaah.. di KB dah ader lagi satu shopping complex baru. Dan yg paling mengeliru Chik Mas, jalanraya disekitar pasar Siti Khadijah dah diubah arah laluannya... a few jalan jalan dah jadi "one way".. pening jugak Chik Mas dibuatnya.

Malam ni Chik Mas akan berlepas dari KB dalam jam 10.20 mlm..Harapnya flight tak delay sebab pagi esok anak anak kena pergi sekolah :)



2 comments:

alyyani said...

waa bestnye da ade kat kampung before raya. baik sampai raya ke? husband nanti tak beraya sama la ek?

p/s : betul la, ramai yg masih tak sedar lg tak pakai mask bila di tempat awam..

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Alya,

K.Mas dah ader kat KL dah ari ni,18 Sept nanti balik KB lagi

Tu yg sedihnya, suami tak beraya sama tahun ni.. sob sob sob

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates