Ads 468x60px

Labels

Thursday, June 7, 2012

- Zoo Taipei

Assalamualaikum..wth,

Tup tap tup tap... dah hampir 2 minggu kami di Taipei..hari Sabtu ni dah nak balik Msia...sekejap je masa berlalu.. Hari ni Chik Na nak bercerita pasal lawatan kami ke Zoo Taipei pula.

As usual, kalau keluar berjalan-jalan kami akan keluar around 12 tghari, after solat zohor...senang sikit, kalau keluar lama pun tak pe sebab masih sempat balik solat asar sblm 6.30 pm...Normally, by 4.30 pm kami dah pun sampai rumah... dah berusia ni x larat nak jalan lama-lama :D

Kami ke Zoo Taipei menaiki Metro dari station Nanjing E. Road berhampiran rumah. Perjalanan mengambil masa dalam setengah jam. Cuma 10 station singgahan dari Nanjing E Road ke Metro Zoo Taipei.


Keluar je metro stesyen, terus nampak signage ke Zoo Taipei... :D

Dari stesyen Metro Zoo Taipei, pengunjung boleh berjalan kaki lebih kurang 5 minit ke Zoo Taipei atau menaiki Maokong Gondola (kereta cable) iaitu turun di bahagian selatan zoo. Kami memilih untuk berjalan kaki je sebab merancang untuk menaiki kereta cable semasa perjalanan keluar dari zoo.

 Pintu masuk utama...

Keadaan hujan renyai-renyai semasa kami sampai di Zoo Taipei. Tiket masuk ke Zoo Taipei cuma NT$30 untuk dewasa dan NT$15 untuk kanak-kanak... murah cuma RM 3 untuk dewasa dan RM 1.50 untuk kanak-kanak.
 Food court
 bangau oh bangau

 another food court
 Koala yang malu-malu koala... ha ha ha

Zoo Taipei ni terbahagian kepada beberapa sectiaon. Binatang Asia, Afrika, Gurun, dan Australia ..


 Flora n fauna kat zoo

 Cantik tak spek mata panda nih???




Penat jugak la jalan kat zoo ni.... katanya Zoo Taipei ni yang ke-3 terbesar di Asia. Hampir 3 jam jugak dok sini walaupun kami tak habis cover semua section.. penat tak larat nak jalan dah. Zoo tetap zoo jugak...semuanya binatang yang sama :D

8 comments:

kakcik said...

Murah sangat bayaran masuknya. :)

Rozita said...

Ye lah.. murah betul bayaran masuk ke zoo

azi said...

entrance fee murah...berbaloi tengok byk binatang....

Kakzakie said...

Chik Na nie... dah kata zoo memanglah binatang yg ada. Tapi bunga yg Chik Na captured tu cantiklah...

siti murni said...

entrance fee murah! berbaloi-baloi lah macam tu..dah la zoo yg 3rd largest in asia..kan.

tertarik dengan pic bangau tu...cantik!

Nieda said...

Cantik pemandangan di sini.

Nadiah Sidek said...

murahnya tiket masuk

Ibuhani said...

tp zoo dia nmpk bersih kan?!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates