Ads 468x60px

Labels

Friday, February 25, 2011

- Tengah berangan

Tengah berangan nak beli breadmaker kat bawah ni...


tapi dah a few kedai Cosway kat kawasan kediaman kami tak ada stok... hu hu hu. Mengikut kata tuan kedai, breadmaker ni memang antara yang terlaris lately..

Antara yang jadi idaman sebelum ini: 

Cuisinart: boleh buat macam-macam roti..more than 30 readymade program

Breadman :  besar sangat


Kenwood: cantik n comel tapi reganya dekat RM 1k

Tapi ketiga-tiganya direject sebab harganya boleh tahan dan bila dipikirkan secara rasionalnya.. most of the time Chik Na hanya nak guna breadmaker tu untuk menguli doh je... so hanya jenama Empress dari Cosway je yang berpatutan dengan penggunaannya nanti :-). Harganya jauh lebih murah dari ketiga-tiga breadmaker di atas. kalau jadi ahli lagilah murah...lagipun tak besar sangat..sesuai dengan dapur Chik Na yg kecik molek tu :-)


12 comments:

HappyIrfa said...

chikna..
ahli cosway gak ker?saya pun baru jadi ahli..tgh kumpul kupon nak redeem la ni..ingat nak redeem kuali tahan karat tu dulu..

zarin said...

kat cosway rumah zarin pun tkde stock..tapikan kenwood jugak yg menjadi idaman hati tp bak kata chik na, guna hanya utyk uli doh..mcm tk berbaloi pulak nk beli yg mahai regenya tuh

✿etiey erywan✿ said...

hmmm macam best je kan.. tp bila dah ada takut tak terbuat nanti. hehe.. cikna [pasti rajin kan

ahmad said...

HappyIrfa: chik na dah lama jadi ahli... rasanya dah lebih 5 tahun.. macam macam da redeem :)

Chik Na said...

alamak terkomen guna id hubby plak.. kononnya malas nak on lappy chik na, terauto sign in guna his id

Chik Na said...

zarin: semalam dah p tgk kenwood punya breadmaker, kalau ikut hawa nafsu..dah beli dah.. nasib baik rasional balik..tak jadi angkat :)

Chik Na said...

etiey: tak la rajin sangat..tapi macam mengada-ngana nak beli :)

Lady of Leisure said...

berkenan jugak yg pic last sekali tu sejak sekian lama, bukan apa kalau nak buat kuih pau ke, chapati ke tak larat la nak uli doh dia cam ala2 liat skit kan..

eynda said...

Teringin jugak nak beli breadmaker....pagi2 boleh sarapan dgn roti homemade...bestnyer...

Hamizah said...

sayapon pki utk uli doh je..
mmg snglah dah ada bm ni..

Chik Na said...

lady: chik na kalau buat pau tak pernah jadi :)

Chik Na said...

eynda: best kan makan roti panas-panas dan baru masak

Hamizah: :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates