Ads 468x60px

Labels

Friday, January 8, 2010

- Doha Airport

Alhamdulillah Chik Na selamat sampai di Doha Airport. Sebenarnya Chik Na tengah transit selama 6 jam disini sebelum menaiki another flight ke Damascus.... yea Chik Na akan ke Damascus untuk menziarahi suami tersayang. Inilah pertama kali Chik Na sampai ke Doha airport...tu pun sebab kali ni Chik Na menaiki kapalterbang Qatar Airways. Ingat nak naik Emirates tetapi disebabkan Qatar Airways murah RM 800, Chik Na ambik la flight Qatar Airways so yg RM 800 tu boleh la Chik Na buat shopping-shopping kat Damascus nanti :-)

Sebelum tu kat KLIA, masa Chik Na sampai dlm kul 12 tengah malam tu, Q untuk check-in Qatar Airways punya lah panjang..lenguh jugak la kaki Chik Na beratur. Nasib baik anak-anak tak ikut .... (sebenarnya memang Chik Na ambik kesempatan pergi sorang-sorang...kononnya p honeymoon la ...) Dah la beratur panjang bila sampai turn Chik Na check-in, system pulak down...kuang kuang kuang... lama jugak la tunggu system nak recover balik ..dlm 1/2 jam rasanya... After 1/2 jam... petugas kaunter yg entertain Chik Na suruh tukar kaunter dari kaunter J ke kaunter K la pulak ... dapat je boarding pass... terus terdengar announcement flight ke Doha ready for boarding...terkejar-kejar Chik Na verified passport and naik aerotrain.

Ni lah pertama kali Chik Na naik Qatar Airways. Ruang di antara tempat duduknya agak sempit berbanding dengan kapalterbang Emirates. Tapi ok lah. Movie on demand pun banyak pilihan. tapi segala-galanya tak boleh lawan flight Emirates... (yea la kan harga tiketnya pun lebih RM 800 dari Qatar Airways).Nampaknya kalu nak visit abah ngan anak-anak nanti kena naik Emirates sebab lebih selesa dan facilities kat Dubai airport pun jauh lebih selesa dari Doha Airport ni.



Menunya pulak boleh tahan sedapnya... Chik Na breakfast omelette je sebab masa depa serve breakfast ni, Chik Na baru terjaga dari lena... lagipun masa tu baru dlm kul 4 lebih pagi ...nak makan nasik lemak rasa cam berat sangat...

Doha Airport ni tak la besar sangat..ade 22 gate je. Bila landing pun kapalterbang tak la connected terus ke bangunan terminal. Kami diangkut dengan bas ke terminal. Sebenarnya Doha airport ni sedang dibangunkan untuk lebih besar dan dijangka siao tahun 2012 nanti.


Duty free

Dalam terminal


Luar Terminal

So blog Chik Na ni akan bercuti buat sementara waktu. Insyaallah kat Damascus nanti kalau ade peluang bertenet Chik Na akan update.

15 comments:

MaMa MoDeN said...

salam chik na,
wah! bestlah dapat g honeymoon kat tempat indah tu...

selamat bhoneymoon yer, smoga bahgia selalu

Chik Na said...

mama moden: malu la plak..dah tua-tua pun cbuk nak honeymoon lagi :-)

zarin said...

selamat berhoney moon ye chik na...
n...jgn lupa beli ole ole utk zarin ye...hahaha..muka tk malu :)

Lady of Leisure said...

selamat berhoneymoon chik na.. romanticnya pi damascus...
hehe...

eynda said...

Selamat berhoneymoon...bestnyer....

Member sekolah eynda hubby dia pilot Qatar Airways...diaorg stay kat Doha tu :-)

cik mas said...

waa.. bestnya gi jalan2 mkn angin. amik gmbar byk2 tau. anak2 tinggal ngan sape kak ina?

Hamizah said...

Chik Na,
wah bestnya haoneymoon..naper chik Na tak ikut suami?sepupu saya pon ada yang tinggal kat sana..

Ibuhani said...

wah! enjoy your honeymoon Chik Na n ambik gmbr byk2.....adik k.ani yg no. 3 ada kat Doha, keje ngan Qattar Oil....slmt berhoneymoon :)

razmanta said...

selamat berhoneymoon..semoga selamat semuanya...

Nadiah Sidek said...

oh, suami akk duk di damascus ye? keje sana ke. anyway, enjoy ur day there ;)

azi said...

Mas....selamat semuanya....lama ke kat sana?

rosma said...

wah best nyer p jln2 jauh2..anak2 sape jage?..hu3..rosma lame xmai cni..bz la kak...selamat bercuT..bile nk lek niH...

Nida said...

Salam Chik Na..

Selamat pergi dan pulang ke tanah air...

Airport NZ pun tak sebesar KLIA.. Bangga rasa jadi rakyat Malaysia sebab airport kita punyalah canggih .

mamamin said...

salam mas,

i miss u so much, sorry for not having such time to meet with you here. Blog mama tu tutup for everyone ekeceli, no exceptional.

I will be away again next week for another week. adeh! mas, this year seems so much work to do.

Honey moon ke? hehehe may u have a good time.

love u

mama

Chik Na said...

tima kasih kepada semua rakan blogger for the wishes ... (malu la plak bila baca ucapan selamat honeymoon tuh ... macam la pengantin baru .. he he he ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates