Ads 468x60px

Labels

Tuesday, November 22, 2011

- Aeon Young Artist Award

Assalamualaikum..wth,

Last Sunday, anak-anak Chik Na take part dlm acara yg dianjurkan oleh Jusco Equine Park. 


Sebenarnya depa bukannya menang any award dlm pertandingan Aeon Young Artist Award tu tapi tolong buat promosi untuk Pusat Tuisyen Bright Kids tempat depa belajar Mental Arithmetic :D


Pertandingan tersebut dimenangi oleh anak-anak yang belajar lukisan di Pusat Tuisyen Bright Kids. Oleh itu mereka diberi peluang untuk buat promosi mengenai pusat tuisyen tersebut. Pusat tuisyen tu ada menyediakan perkihidmatan tuisyen, mental arithmetic, drawing class, transit sekolah n day care buat warga chinesse. Acara bermula pukul 1- 3 pm. Dimulai dengan persembahan dari anak-anak Bright Kids, diikuti dengan uji minda pelajar mental arithmetic dan diakhiri dengan upacara penyerahan trofi dan hadiah buat pelajar kelas lukisan di Bright Kids.

Peserta yg memenangi anugerah Young Artist membuat persembanhan

Sufia sedang diuji kebolehan menggunakan mental arithmetic...cepat dan tangkas menjawab soalan yg diberi :D

Faiz sedang diuji kebolehan menggunakan mental arithmetic..Faiz gabra habis sampai kan belum abis soalan yg pertama, dia dah jawab soalan tuh...

13 comments:

TeacherAzimah said...

aktiviti cuti sekolah anak2 ya? ;-)

kakcik said...

Seronok anak2 itu bila ada aktiviti yang boleh mereka sertai. :)

Ibuhani said...

best ikut aktiviti anak2 kan....teringat plak anak2 masa kecik dulu.....:)))))

alyyani said...

selalu hari sabtu mesti betandang kat sini. kalau pegi, bole la jumpa kan kak nan? pandai anak2 akak :)

Teratak Hami said...

ANak2 ChikNa dah dihantar ke pusat tuisyen ke? Saya tengah pikir nak hantar yg eldest. Tapi kat Melaka very limited.

Rozita said...

Chik Na hantar anak belajar arithmatic ni masa umur diaorang berapa tau ? Kagum la diaorang confident je jawab depan orang ramai.

kasihredha said...

dulu2 anak2 akak pun ikut kelas arithmatik ni

Chik Na said...

Teacher azimah: ha ah..last minute teacher mental arithmetic bagitau anak-anak kena participate dlm acara tersebut

KakcikL: menggeletar jugak Faiz masa nak naik stage tu..almaklumlah kena uji depan org ramai kat shopping complex :D

Chik Na said...

ibuhani: Chik Na yg kat tengok terasa suspennya :)

Chik Na said...

allyani: tu lah kan... duduk dekat-dekat, tapi tak pernah terserempak dengan Alya..maybe kita kena buat date..dok makan-makan n sembang :D

Chik Na said...

teratak hami: mental arithmetic tu salah satu aktiviti ilmiah selama 2 jam di hari sabtu, depa ni kalau dok rumah asyik main komputer games je..

Chik Na said...

rozita: faiz start masa akhir darjah 2 n sufia masa nak masuk pre-school 6 tahun

Chik Na said...

kasih redha: senang untuk sufia, sbb bila masuk kurikulum baru sekolah rendah, dia dah mahir abacus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates