Ads 468x60px

Labels

Thursday, June 30, 2011

- Pabila Mama tak berapa rajin...

Lately Chik Na tak berapa rajin nak ke dapur..mood "M" telah melanda... Kalau masak pun yang simple dimple je lah...tak pun singgah kedai beli lauk yang dah masak. Ntah mengapa jadi malas lak nak masak nih. Kadang tak tau nak masak apa dah..asyik lauk yang sama je padahal ada macam-macam buku resipi dlm koleksi. Yang bertambah malas nak masak, bila masak takde orang nak makan pun... bagi anak-anak Chik Na, depa dapat makan roti bakar + kaya dah cukup. Tak pun garlic bread + muchroom...

Lunch kami hari ini..Nasi Goreng je...dimakan dengan ayam padprik semalam :D

Breakfast kami...Tuna in Croisant

Malam ni plak... most probably beli je kat pasar malam ... hu hu hu... 

12 comments:

kasihredha said...

kalau mood M datang, kena cepat2 makan vitamin R chik Na.

semua menu di atas nampak sedapppp

Bionic women said...

xder ler teruk sangat penyakit M tu..hahaha..ok per ada nasi goreng terhias cantik, croisant tu nampak menyelerakan..huhu.

Nadiah Sidek said...

hehe..kdg2 mmg angin M masak dtg. takpe, nanti kembali normal balik :D

Yan said...

walau kena penyakit M, tp menu kira gempak gak lah tu..

OneSimpleMother said...

hehehe.. kira okay la tu. masak jugak kak ina. kat rumah ni dapur tu masak air jer tugasnya. dgn masak nasi luqman la.. hehehe

Teratak Hami said...

ChikNa,
Saya pun selalu ada penyakit M. Terutamanya bila awal2 bulan :-)

"Cantiknya" nasi goreng itu ..

Nida said...

wah.. dalm mood M tu pun boleh hasil yg gempak.. Nida ni lagi ler hari2 mood M... bilalah mood R nak datang ek

Chik Na said...

kasihredha: mana mau dapat vitamin "R" tuh :D

Bionic Women: kena hias baru selera nak makan :)

Chik Na said...

Nadiah: harap cepat la datang.. kalu asyik beli kat luar, lari budget Chik Na :)

Yan: :)

Chik Na said...

One Simple Mother: ok la jugak, atleast nasi untuk putera tersayang masak sendiri..berkat tuh, air tangan umi

Teratak Hami: lately memang mood "R" asyik larti je..

Chik Na said...

Nida: Kalau Chik Na la..mood "R" datang bila cik abang nak balik msia :)

siti murni said...

kalau time penyakit M datang memang susah nak ubat...hehe. tapi kalau dah tak ramai kat rumah..masak & beli lebih kurang sama je chik na...nak cepat kite beli je...kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates