Ads 468x60px

Labels

Tuesday, June 21, 2011

- Cerita Cuti Sekolah # 2: Pantai Semarak

Jumaat, 10 June,  kami berkesempatan pergi picnic dengan Mama-tok n adik-adik Chik Na di Pantai Bisikan Bayu. Pantai Bisikan Bayu ni terletak di Semarak,Pasir Puteh, around 30-40 min from Kota Bharu. Macam dah jadi kebiasaan pulak, bila balik KB, anak-anak mesti nak pergi picnic kat mana-mana pantai di Kelantan. Kalau nak balik kampung samada di KB or Kota Kuala Muda, Kedah, anak-anak akan ingatkan Chik Na agar bawa baju swimming... almaklumlah kedua-dua kampung kami memang tak jauh nak pergi main pantai.

Suasana di Pantai Bisikan Bayu 
Tiap kali pergi pantai Faiz suka ditanam dlm pasir pantai
Faiz n Sufia bersama aunty n uncle
Faiz .. Si ikan duyung

Setelah penat berada dalam pasir... tibalah masa untuk mengeluarkan
 diri :D
Dari Pantai Bisikan Bayu ni boleh nampak Pulau Perhentian
Suka langit yang membiru
Dah penat mandi pantai..buat istana pasir pula
Masa kami mula sampai orang tak berapa ramai lagi...


Sufia n Cik Lah

Main bowling kelapa :D
Tukang buat pin bowling
Masa dah nak balik..Faiz boleh sekali lagi terjun di pantai
Masa hari kami pergi pantai tu, nasib baik cuaca tak berapa panas. Angin yang bertiup sepoi-sepoi tu buat Chik Na terlena kejap kat tepi pantai tu. Maunya tak lena ... baring beralaskan toto n bantal empuk :D. Terbangun sebab Sufia panggil nak suruh buatkan tuna sandwich feberetnya...

Yang pasti Faiz n Sufia la yang paling gembira...Chik Na pun gembira jugak sebab dapat bersama bonda dan adik-adik tersayang..cuma rasa tak lengkap bila En. Zaidi tiada bersama.

3 comments:

siti murni said...

turut excited sama tengok faiz n sufia beraktiviti pantai...:)

org kata bagus kalau timbus badan dengan pasir pantai tu....entah la..saya pun ingat2 lupa petua tu..rasanya utk sembuhkan sakit..tapi tak tau sakit apa...

alyyani said...

weekend ni nak bawak anak2 ke pantai. bagi main pasir. faiz dgn sufia enjoy sgt tuh :)

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates