Ads 468x60px

Labels

Monday, January 17, 2011

- Muzium Alam Semula Jadi

Musium Alam Semulajadi di Presint 15
Semalam pukul 12 tengahari kami dah keluar rumah. Tujuan asal nak p main bowling anak beranak..tapi bila mengenang semalam hari Ahad, kami batalkan hasrat hati sebab tau kat tempat bowling tu mesti ramai orang. So kami decide ke Muzium Alam Semulajadi di Presint 15. Kebetulan pula kat muzium ni ada pameran Batu-batu Pelik.

En. Zaidi n Faiz tengah beli tiket masuk yg berharga RM 2 untuk dewasa..kanak-kanak free je
Pameran di Muzium ni terbahagi kepada 3 bahagian.. Haiwan Mamalia, Batu-batu pelik dan Serangga.
Kat bahagian binatang mamalia, terdapat berjenis-jenis binatang mamalia yang di awet dipamerkan. Banyak informasi menarik yang diberi mengenai binatang mamalia...  Amat sesuai untuk pembelajaran kanak-kanak.
Faiz depan rangka ikan paus
Faiz n Sufia bergambar kat bahagian Tupai 
Sectian Binatang Mamalia
Lagi mamalia section
After dah habis tour bahagian binatang mamalia, kami ke tingkat atas untuk melihat pameran Batu-batu Pelik pulak..
Banyak info pasalalam semesta
dan juga info pasal batu-batuan
Tengah tengok macamana nak mengenal batu permata yg asli
Buat test diamond kat cincin Chik Na samada asli atau pun tak.. mujurlah berlian pada cincin yg dibeli kat kedai Pak Habib kesemuanya asli..

Telur dinosour yg telah menjadi batu
Kemudian kami ke bahagian Serangga.Terdapat pelbagai jenis rama-rama, kupu-kupu, kumbang, pepatung dan macam macam jenis serangga lagi

Section Serangga
Dah habis lawatan di Musium Alam Semulajadi kami ke beberapa tempat lain lagi... sambung next entry pulak yea

7 comments:

Nida said...

Wah menarik ni.. kena masuk dalam diari tempat2 yg wajib pergi nanti :)

Madam Sooyaree said...

Bestnya Cik Na, tatau pun pasal tempat ni. Thanks!

zarin said...

meanrik ye tempat ni..errr actually tk pernah tau pasal muzium ni...thanks for the info ye!

Qaseh chenta said...

dah lm ke buka tmpt nie,dok ptrjya pun xtau,heehe.....

A D I A said...

kecik2 tak penah gi muzium dgn parents, kalau gi pun sbb lawatan sekolah hehe. parents skrg kesedaran dia tinggi sikit :)

LiAnA said...

menarik tu.. tak penah tau lak walaupun dkt dgn putrajaya hihihi..

siti murni said...

dah berzaman saya tak pergi muzium wahai chik na...mesti best nih..dapat banyak info kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates