Ads 468x60px

Labels

Thursday, January 13, 2011

- Kek Pisang Sedap


Hari Sabtu lepas, Chik Na dapat 4 sikat pisang dari jiran belakang rumah.. tapi tak sure pisang tu pisang apa..bentuknya macam pisang montel. Chik Na dah buat cekodok pisang, dah buat sira pisang , dah buat pengat pisang...so memandangkan ari ni pisang tu masih lagi banyak..Chik Na decide buat kek pisang pula.
Resipinya Chik Na ambil dari blog masakan  feberet Chik Na, Chef Mat Gebu @ Dapur Tanpa Sempadan. Resipinya sungguh mudah dan rasanya pun sedap.

Kek pisang ni dapat 2 loaf.. sedap dan moist 
Sedap dimakan masa panas-panas dan jugak bila dah sejuk. Anak-anak Chik Na memang suka kek pisang ni. Suami pun cakap sedap. Makan kek ni buat breakfast pagi ni ...anak-anak pun bawa bekal kek ni p sekolah :)
Rupa pisang yg Chik Na dapat dari jiran belakang rumah ...terima kasih wahai jiran..lain kali bagi lagi yea

    11 comments:

    kakcik said...

    Seronok bila pandai dan rajin memasak. Tambah seronok bila keluarga suka masakan kita, kan Chik Na? :)

    Nadiah Sidek said...

    nanti boleh la cuba jgk resipi kek pisang mat gebu tu

    Chik Na said...

    kakcik: memang seronok especially bila di puji cik abang sayang :)

    Chik Na said...

    Nadiah: cuba la... senang je nak buat kek pisang ni

    alyyani said...

    chikna, best nye la terror masak. serba serbi pandai. rupa pun mcm yg selalu kat kedai tu. :)

    Chik Na said...

    alya: sejak jadi fulltime housewife ni je baru "terror" sket masak... ha ha ha

    zarin said...

    gebu nampak kek pisang tu

    NURUL IZZA said...

    aigo~~~ lapa pulak tgk kek pisang ni.iza mmg suka benda2 berpisang.huhu

    Lady of Leisure said...

    menjadi elok kek chikna, nampak gebu lak tuh... mesti sedap kan

    Chik Na said...

    zarin: yup..gebu n moist.. esoknya jadi lagi moist

    izza: izza ni macam anak anak akak..sukakan apa saje product pisang :)

    Lady: sedap dimakan especially masa baru masak

    yanyatie said...

    sedapnya..nak cikit

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Followers

    Latest Comments

    Follow by Email

    Visitor

    Free Counter

    Pageviews last month

     
    Blogger Templates