Ads 468x60px

Labels

Thursday, September 29, 2011

- Receive a Complaint

Assalamualaikum..wth

Dah banyak hari Chik Na tak meng"update" N3 kat blog ni... sebenarnya start dari Ahad malam Chik Na kena serangan diarrhoea sampai lembik jugaklah pada hari isnin tu. Pagi ni pun perut Chik Na masih tak stable. Maybe disebabkan terkena food poisoning masa Jamuan Raya kat LP ni last Sunday . Nak kata makan macam-macam tak jugak sbb Chik Na cuma makan sate a few cucuk n seketul lemang je.

Berbalik kepada tajuk entry :)... tengahari semalam, semasa drive balik dari ambik Faiz di sekolah kami selalu berbual pasal hal sekolah Faiz. Antara dialognya:

Faiz: mama, kawan Faiz complaint laa..
Chik Na: complaint pasal apa?
Faiz: Pasal bekal Faiz..
Chik Na:  Nape lak?
Faiz: Yea la ...depa kata Faiz asyik bawak kek je minggu ni... bawa la benjo ke, roti telur ke or  tuna or chicken wrap pulak..
Chik Na: Laa.

Fyi, setiap hari Chik Na akan bekalkan makanan untuk anak-anak ke sekolah tak kiralah yang Chik Na buat or beli tapi mostly yg Chik Na buatlah kan :). Untuk Faiz selalunya Chik Na kena bekalkan lebih sebab ada a few kawan-kawan dia yang akan tumpang makan bekalan dia tu... Kebetulan minggu ni plak kat rumah ada kek-kek yang dibawa balik oleh Arri n Ashu semasa mereka ke majlis perkahwinan or jamuan raya..so Chik Na bekalkan kat anak-anak ke sekolah dari dibiarkan tanpa dimakan. 

Pagi ni pun Faiz bawa kek lagi sebabnya Chik Na bake a chocalate cake, resipi SIL, pagi semalam. Bila Chik Na bagitau Faiz dia terpaksa bawa kek lagi pagi ni... 

Faiz cakap," it's ok mama, sbb kek ni yang mama buat sendiri...kawan-kawan Faiz suka yang mama buat :)"

He he he... pagi-pagi lagi Faiz dah buat hati Chik Na gembira ...

Moist Chocolate Cake
ps: nanti chik na share resipi yer

15 comments:

zarin said...

hihi pandai plak kanak2 ni request nk benjo ke chicken sandwich ke hikhik
anyway, hasya pun suka mkn bekal yg i buatkan utk dia..agaknya tangan ibu yg buatkan food tu lg sedapkan!

alyyani said...

pandainya faiz amik hati mama. tp best kan, budak2 sincere kan? sedap nye kek chikna buat tuh :)

Mummy Chubby said...

statement faiz buat mummy terharu lak...wohooo....semoga jadi anak yg sentiasa berbakti pada org tuanya..AMIN!

Chik Na said...

zarin: yg paling kawan-kawan faiz suka benjo n scramble egg :)

Chik Na said...

alyyani: aly7a pun boleh try buat kek tu..senang je..nanti akak share the recipe

Chik Na said...

mummychubby: amin..

Ibuhani said...

yelah....pandai faiz ambik hati Chik Na! Cair hati mak dia...hehehe....

Alin Marlini said...

anak Alin pun suker CMC ni

Ya ALya said...

sejuk hati chik na yer....

hajarus said...

sure sepanjang ari cik na hepy.. ye la pg2 lg anak cikna dah wat cikna tersenyum... ;d

Lady Lavender said...

sejuuk hati mama dengar :-)).

Nieda said...

Tunggu resepi kek dr Chek Na. Tungguuuuuuuuuuuu

kasihredha said...

brtuah anak2 chik na..
bila mereka besar nanti sure dia orng akan mhargainya

Teratak Hami said...

ChikNa,
Sure ramai yang join makan dengan Faiz. Rajin jugak ye Faiz bawak bekal. Anak2 dara saya ni jarang nak bawak bekal walaupun setiap hari ada breakfast. Ikut musim jugak kot.

Nadiah Sidek said...

bagusnya faiz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates