Ads 468x60px

Labels

Friday, August 5, 2011

- Puasa dan Raya Tanpa Mama Tahun ni

Assalamualaikum..wth

On the first day puasa, kami ke KLIA untuk menghantar Mama Chik Na yang berangkat menunaikan umrah dengan khidmat travel agent Tola Travel n Tour Sdn Bhd. Mama ke sana dari 1 August - 4 September dengan penerbangan Oman Air. 

Tiba-tiba terasa rindu pula pada Mama.. walaupun baru 5 hari mama ke Mekah. Sejak mama ke sana baru sekali Chik Na dapat bercakap telefon dengan Mama. Fyi, ada masanya almost everyday kami bercakap telefon...tentang macam-macam.. yang paling kerap telefon minta resipi walaupun Chik Na boleh je google resipi kat internet tapi nak resipi Mama jugak...yea lah kan setiap anak mesti suka resipi kegemaran dari emak masing-masing :D. 

Normally setiap kali bulan puasa Chik Na akan cuba cari masa untuk balik berbuka puasa di KB bersama Mama. Nampaknya tahun ni tak dapat la berbuka puasa bersama Mama memandangkan Mama akan berada di Mekah sepanjang bulan puasa. Raya pula kebetulan tahun ni turn Chik Na balik rumah Mak di Kota Kuala Muda dahulu so raya ke-3 atau ke-4 baru lah Chik Na bertolak balik KB untuk menyambut Mama pulang dari Mekah al-mukaramah :D

Mama bersama my Che Su n Faiz serta Sufia

Chik Na doakan agar Mama dapat mengerjakan umrah dengan sempurna dan dipermudahkan segala urusan di sana. Insyaallah.

11 comments:

alyyani said...

wah seronok nye sebulan puasa sampai raya kat sana. kita kat sini la rindu kan. semoga semua nye baik2 je utk mama akak ye :)

Chik Na said...

alya: thanks alya

Mummy Chubby said...

uitsss... lama tu kat sana chik na.kita doakan la semoga dia selamat & sihat walafiat k

kakcik said...

Semoga semuanya dalam keadaan sihat dan selamat sejahtera. Amin.

Kakzakie said...

Tiba-tiba kakak rindu dgn baitulllah. Terkenang segalanya. Betapa seronoknya berpuasa di sana. Moga mama CN sihat dan dipermudahkan...

Lady Lavender said...

semoga mama chikna selamat menunaikan ibadat umrah di tanah suci & selamat kembali. salam ramadhan utk chikna sekeluaga :-)

kasihredha said...

seronoknya dapat berpuasa di mekah:)
masakan ibu tiada tandingannya kan chik na .

Teratak Hami said...

Seronoknya mama chikna, dapat berpuasa & beraya di sana. Semoga kesihatan dia baik & dapat terus beribadat.

Kak Aya said...

bertuahnya dapat puasa sebulan kat sana, beraya pun di sana..

Nida said...

salam chik Na..

Zaman sekarang mudah.. walau jauh mata tapi seolah-olah dekat di sisi.. skype ada, telefon ada, macam-macam ada... :)

my little family / kaftanbatik said...

chik Na..sama la kt..raya ke 3 br alik kelate sbb bonda berpuasa sebulan di mekah... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates