Ads 468x60px

Labels

Monday, August 8, 2011

- Kueh Kelantan yg Di Tunggu

Assalamualaikum...wth

Petang semalam adik Chik Na yg bekerja di KB datang KL, dia ada meeting ari ni. So bila tahu dia nak datang KL, maka macam-macam la list yang Chik Na sediakan untuk dia :)... Antaranya minta tolong dia belikan kueh-mueh untuk berbuka puasa dari KB.... 

Di sebabkan nak makan kueh tu sangat Chik Na terpaksa mengharungi jammed kat area Bukit Bintang selama 1 jam. Naib baik adinda Arri yg drive :-). Tak sangka plak weekend pun area Bukit Bintang tu jammed. 

Ni la kueh-mueh yang laris sewaktu di bulan puasa di Kota Bharu or mungkin juga Kelantan ...especially kuih Akok.


Akok...all time favourite especially bila bulan puasa

My feberet... tapi tak boleh makan banyak sbb a bit manis

Jala Mas...my dotter panggil "Mee Manis"..her favourite

Tahi itik.... this kueh tak manis sangat...favourite Faiz

Puas hati dapat makan kueh yang digemari di bulan puasa ni. Kat area rumah Chik Na ni susah nak dapat kuih-muih tersebut. Kalau ada pun rasanya tak ikut standard tekak Chik Na nih :-).

Yang buat kuih muih lagi sedap sebab adinda Apih yang belanja kali ni..katanya untuk anak-anak sedara tersayang.

3 comments:

Chempaka Aziz said...

chik na- mak aii...byk nye kuih2 tu..semua tu lom pnh gasa lagi.huhu.kalau lompat tikam tu adalah.tak adalah kuih2 tu kt sni.yg glamnya akok tu ada.

kasihredha said...

chikkkk naaaa
sedappppp nya
kuih2 ni mmg susah nak dapat kat KL ni.

Teratak Hami said...

Ni semua kuih manis2 ke ChikNa? Tak pernah rasa semua kuih2 itu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates