Ads 468x60px

Labels

Sunday, August 14, 2011

- Cucu yang ke -11

Assalamualaikum..wth



Hari ni Chik Na nak memperkenalkan cucu saudara yang ke-11. Baby girl yang dilahirkan seminggu sebelum puasa baru-baru ni. Cucu kepada kakak suami yang kedua. Kalau korang nak tahu masa mula kahwin dulu...Chik Na terus dipanggil "Tok Chik" sebab masa tu dah ada 5 orang cucu saudara. 1st time dengar dipanggil Tok Chik buat chik Na tergaman sebentar... bayangkan baru beberapa hari kawin terus dapat pangkat "Tok". Anak saudara sulong Chik Na berumur 2 tahun je lebih muda dari Chik Na :-). Masa Chik Na kahwin tu, dah 2 org anak saudara suami yang berkahwin dan ada anak. Kalau tak silap anak saudara ke-2 suami berkahwin right after habis SPM. Tu yang masa kahwin terus ada a few cucu saudara dah.

Masa mula kawin dulu pening jugak kepala nak mengingat nama anak buah suami yang pada masa tu dah ada dlm 30 orang. Siap kena buli ngan anak buah disuruh mengingati nama each of them.. :-). Bila di ingat saat tu..ianya buat Chik Na tersenyum. 

Sebenarnya now ni Chik Na tengah recall nama cucu yg ke-11 ni...betul betul lupa lah... ha ha ha memang la layak Chik Na dipanggil Tok Chik..  :-D. Nampaknya masa raya nanti la plak Chik Na kena tanya namanya.. 

Dalam masa terdekat ni Chik Na akan dapat cucu yang ke-12 dan ke-13 pula... dan Chik Na juga baru dapat anak saudara lelaki .. maka bertambahlah besarlah ahli keluarga disebelah suami Chik Na..cuma ahli keluarga belah Chik Na je yang belum bertambah-tambah lagi... Bilakah agaknya....

1 comment:

kasihredha said...

banyaknya cucu chik na..:)
nenek muda :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates