Ads 468x60px

Labels

Friday, July 30, 2010

- Tart nenas Pre Ramadhan

Ha ha ha... belum masuk Ramadhan, Chik Na dah buat kuih raya. Semalam Chik Na try buat  tart nenas. Tahun ni Chik Na berazam nak buat biskut raya sendiri. Nak jimat kos ..he he he...bukannya apa, bila Chik Na survey kuih raya tahun ni bukan main lagi a bit mahal.. kalau beli bukan kena beli sebalang je tapi 3,4 balang setiap jenis sebab at least 1 untuk stok rumah, 1 untuk mama di KB dan 1 untuk mak di Kota Kuala Muda.Tart nenas ni kegemaran suami, anak-anak dan jugak adik adik Chik Na. Chik Na plan nak buat 3,4 jenis je...yang feberet ahli keluarga je... 

Ni la rupa tart nenas yang Chik Na buat. Resipi ni Chik Na dapat dari Shida,  Gorgeous Mama Diaries.. Kalau korang nak tahu, Shida ni tokey kuih tart. Terima kasih banyak-banyak sebab Shida sudi share resipi ngan Chik Na. Kami anak-beranak suka tart ni.. lembut dan gebu je. Memang Chik Na dah jatuh cinta dengan tart ni. Masa Shida email resipi ni Chik Na bukan main teruja lagi nak try buat. Resipinya  pun tak susah..Hari tu Shida bagi dua resipi tart, satu untuk gulung dan satu lagi macam yang Chik Na buat ni. Nanti Chik Na nak try yg gulung plak.

Jenuh juga nak gentel jem nenas nih, sampai tertido kepenatan Sufia, assistant Chik Na.. he he he.. bila dah masak tak sabar sabar Sufia nak makan dan pagi tadi siap bawa bekal p kindie. Masa jemput Sufia dari kindie, teacher Sufia cakap tart nenas ni sedap;-)

Sapa-sapa yg ade resipi semperit, choc chip dan dahlia yg sedap boleh la share ngan Chik Na yea.. 

9 comments:

kak mas said...

tart nenas my fevretss. tapi hubby tk gemar tu yg tk semangat nk buat sndiri.. :)

Lady of Leisure said...

wow terliur tengok tart, one of my fav kuih raya jugani

Nadiah Sidek said...

amboih..cepatnya chik na! hehehe. tp nadiah pun rasa mcm nak buat sblm puasa. risau tak larat nnt..fhm2 la ada anak kecik tgh melasak. lgpun nnt blh rasa siap2 lps masak..hihi..

zarin said...

chik na nanti taruk resepi tart ni...i pun dah lama mencari resepi tart yg ni...yg tart gulung i dah ada tp yg ni blm ada yg i suka lg...ni feveret i ngan husband

Hamizah said...

wah!awanya persiapan raya...

Ibuhani said...

Wah....cantik bentuk tart dia...buat kuih sendiri tanda semangat tu Chik Na........disamping berjimat dpt jugak bg famili rasa air tangan kita.....bagus2 teruskan usaha..... :)

alyyani said...

kak, sedap nye! kalau nk buat kuih raya sendiri tak leh buat awal2 sebab asal siap je mesti cepat je nk mkn. pengalaman alya. cantik rupe tart akak tuh.

azi said...

mai la tepek resepi kat blog.....fovourite gak nih...

Anonymous said...

FluirlRusly
[url=http://healthplusrx.com/bloodshot-eyes]bloodshot eyes[/url]
Duariainfaree

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates