Ads 468x60px

Labels

Friday, July 9, 2010

- Tag Barang Pertama dari Hamizah, Hitam & Putih Itulah kehidupan

Lately Chik Na sibuk lagi sebab nak kena guna voucher make-over rumah hasil hadiah kemenangan Homedec hari tu. N3 pasal kemenangan tu kat sini. Nasib baik la Chik Na baca balik surat dari penaja hadiah yg Chik Na menang ari tuh... rupanya voucher tu valid hanya tuk 3 bulan je...so nak tak nak Chik Na kena la luangkan sedikit masa untuk cari idea apa yg nak buat untuk rumah ni dengan voucher tu,  kalau tak, burn je la voucher. Rugi la plak kan.. orang dah nak bagi..ambik je lah.. walaupun sedikit sebanyak membuat Chik Na kelam kabut menguruskannya.. Kalau la rumah yg satu lagi tu tak disewakan boleh la Chik Na buat kat rumah tu..tapi rumah  tu baru 2,3 bulan lepas kami dah sewakan.

Tak mahu merapu lebih lebih pasal make-over rumah sebab petang ni Chik Na nak jawab tag dari Hamizah.Tima kasih buat Hamizah yg sudi bagi tag kat Chik Na. Memandangkan tag ni senang so Chik Na teruja nak buat ;-)

1. Barang kawin pertama yg dipakai
- Gelang

2. Barang elektrik pertama yang dibeli selepas bernikah dan duduk sebumbung
- sama la macam mizah... peti sejuk..dan Chik Na masih menggunakan sampai sekarang ;-)

3. Barang peribadi yang pertama dibeli dengan wang hantaran
- Tak beli barang peribadi pun..after 5 months kawin baru guna, Chik Na buat tambahan downpayment rumah yg kami duduk sekarang. 

4. Barang peribadi pertama dibeli selepas bergelar isteri
- Nta tak ingat.. rasanya beli kain buat baju kurung 

5.Barang mahal pertama kali dibeli selepas bergelar suami isteri
- Rumah... ehhh rumah tu boleh dikira barang ke??? 

6.tag 5 blogger lain
- Zarin (Sweet..Sour and Juicy....thats me..pickle tickle)
- Kak Mas (masam-masam manis)
- Shida (Gorgeous Mama)
- Alya (Mrs. Simplicity)
- Lady (little Parlour)

3 comments:

Lady of Leisure said...

wah bestnya tag ni chik na nanti lady buat yer.. tq chikna..
:)

Zaitun said...

Salam kenal

Tahniah dapat voucher.

alyyani said...

banyak jawapan utk alya mcm ingat2 lupa. nanti alya buat ek kak. thanks!

p/s: baru ni dpt jenguk blog akak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates