Ads 468x60px

Labels

Wednesday, July 14, 2010

Jalan-jalan Cameron Highland - Part 2

Walaupun cerita pasal Cameron Highland dah basi tapi Chik Na nak gak share gambar-gambar yg Chik Na snap masa kat Cameron Highland ari tu.

After check-in dan lunch, tempat pertama yg dituju adalah Ladang Teh Boh kat Sg. Palas.

Pemandangan yg memukau mata dari Cafe Boh
Suka tengah jalur-jalur antara pokok teh
Faiz, Sufia & Ashu
Mesin kisar daun teh

Process membuat teh
Kedai barangan teh di Ladang teh  Boh
Sufia lepak ngan mama tuk & cik Lah sementara tunggu Arri beli minuman teh..

After Ladang Teh kami visit lak Cactus Valley.. bermacam jenis cactus terdapat kat sini. Bukan saje cactus tapi jugak pokok bunga-bungaan... dan sayuran seperti tomato juga ade disini.

Pelbagai jenis cactus.. 
Dan pelbagai jenis bunga...
Faiz & Sufia sempat main kat Cactus Vally sementara tunggu Cik Lah dan Mamatuk pilih cactus..

Penat dah edit gambar..nanti sambung Part 3 pulak yer..insyaallah

13 comments:

IdzaLia said...

bestnya jln2..

kak mas said...

teringat masa hanimun dulu2... hehehe

alyyani said...

keluar pun part 2. kak mas, ladang teh ni mmg boh brand boh saja ek? ke ada banyak brand? anak2 happy betul kan dapat jalan2 :)

kakcikseroja said...

Dah lama tak sampai kat CH ni..

Lady of Leisure said...

cantiknya ladang teh tu.. sekali pandang macam karpet hijau kan hhee

Nadiah Sidek said...

nadiah tak pernah sampai lg cameron

Ibuhani said...

kak ani n anak2 mmg suka jugak ke CH...nyaman :)

Hamizah said...

saya lbh suka lipton drp boh..hehehe

Chik Na said...

alya: ha ah ..brand BOH sahaja..tapi ade gak BOH yg ade signature name dia ..like.. BOH Garden Tea, BOH Cameronian dll

Zaitun said...

Bestkan kalau pergi jalan2,melancong dalam negeri pun cantik2 tempatnya.

Emy Amir said...

kak mas, family emy pulak setahun tuh mesti tidak sampai 2-3 kali pergi cameron highlands...bukan aper, sebab nih tempat mak dengan abah emy honeymoon dolu2..so nyer, abah emy sangat ber'nostalgia' sikit dengan cameron highlands nih....huhuhuhu
kalau pergi tuh pulak, mesti melawat2 tempat2 yg sama je...ekekeke...hahahahaha..tapi cameron highlands masih tetap best setiap kali pergi.. ;)

siti murni said...

best..best...rasa mcm nak gi lagi...

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates