Ads 468x60px

Labels

Thursday, March 11, 2010

- When he said he is not coming back yet

Hari Selasa ari tu ... dalam dok menghitung hari berapa hari lagi hubby nak balik....tiba-tiba je En. Zaidi bagitau yang dia dah confirm tak jadi balik hari ni. Terus hilang mood... satu hari pun Chik Na tak buat apa.. semuanya jadi malas.....Sebenarnya En. Zaidi dah hint a week before, most probably dia tak dapat balik hari ni sebab dia tengah ade software problem yang nak kena settle before balik bercuti. Tapi masa tu dalam hati tetap berharap yang dia akan balik hari ni...

Masa dengar berita tu rasa nak menangis pun ade... al-maklumlah dah 2 bulan tak jumpa dia kan. Tapi nak buat can ne  as a wife, Chik Na kena faham kerjanya as  a telecommunication engineer. Insyaallah dia akan balik dalam masa 2 minggu lagi. Bila bagitau anak-anak, dua-dua merungut sebab plan cuti sekolah terbengkalai la jadinya.. bukannya apa depa dah seronok nak balik kampung Tok jumpa cousin-cousin kat sana. Sufia lak dah berangan nak ajak abah singgah jalan-jalan kat Ipoh sebab dia cakap dia tak pernah pergi Ipoh.

So memandangkan abah tak jadi balik masa cuti sekolah ni, terpaksalah Chik Na cari idea nak buat apa masa cuti kali nih. Nak balik KB, check tiket flight, tinggal tiket yang mahal-mahal je... lagipun Chik Lah nak datang dari KB esok petang.

Salah satu plan nak bawak Sufia naik LRT sebab dia komplen kat KL ni dia tak pernah lagi naik LRT. Asyik ambik Ashu je kat stesyen LRT. Teringat masa dok Istanbul, most of the time bila kuar p shopping complex, sure naik Metro (macam LRT jugak la). Then nak bawak anak-anak p Muzium Negara sebab semasa balik KB hari tu, Chik Na tengok anak-anak Chik Na suka rupanya pergi muzium. Pastu between 18- 21 Mac nak bawa anak-anak pergi Festival Belon Udara Panas Antarabangsa kat Putrajaya. Tahun lepas kami tak berkesempatan ke festival ni sebab masa tu kami bercuti ke Bangkok.

Hmm... any idea lagi apa nak buat during cuti sekolah kali nih?




21 comments:

Ibuhani said...

Chik Na, bwk tgk wayang pun mesti dia org suka......hehehe....cik abg balik lmbt x per janji balik! It's better late than never :)

alyyani said...

alahai kak mas, mmg frust kan. da plan mcm2. tp tu la, as a wife kena la memahami walau berat nak terima. 2 minggu lagi, tak lama je lg tuh. kena cikmas buat plan sendiri ye.

LiAnA said...

kdg2 bengangkan.. janji balik tp kena posponed pulak.. hihi...


now my hubby dh krg skit os.. sbb dia yg mintak nk duk kl je.. kalau job yg pelik skit baru bg kat dia kekeke

Chik Na said...

Ibuhani: Bagus gaks idea k.ani nih..da lama tak bawak tengok wayang

Chik Na said...

Alya: tu la tergendala segala plan..nasib baik tak book flight & hotel jalan mana-mana..ngan En. zaidi nih memang tak boleh buat plan sangat..bila dia depan mata baru boleh buat plan..

Chik Na said...

Liana: untung la Liana hubby dah jarang outstation..

Nadiah Sidek said...

ala siannya. takpe chik na, 2 minggu lg bknnya lama. pejam celik pejam celik dah 2 minggu :)

Shida said...

alahai,sian chik na n anak2..tak per lah,2 bln boleh tggu,x kan 2 mggu x boleh kan chik na..:)
lagipun chik na kan kuat n sabar org nyer..
tgk wayang ker..x pun bwk sufia naik lrt,mesti dia suka..

hajarus said...

2minggu, xpe kak.. pejam celik, pejam celik kejap je tu... hehehe...betul la kak bawa p tengok wayang best juga tu...

Chik Na said...

Nadiah: menunggu tu satu penyiksaan..

Chik Na said...

Shida & hajar : Ni tgh dok pikir nak nengok citer apa

siti murni ishak said...

Sian Chik Na..mesti kuciwa sangat2 kan :-( Sabo je la..Chik Na wife yg understanding, kena maintain cool! Nanti incik Zaidi cuti jugak..sooner or later, leh la Chik Na ajak dia jenjalan blk kampung dgn anak2 puas2. Chik Na cuba la survey kot2 ada event, fair or carnival yg best2 kat kl tu..mesti suka budak2 tu..

Chik Na said...

Siti: insyaallah dah paham tugasnya memang cam tuh..dari bercinta hingga la now ni asyik berjauhan je...

Siti pun bila jadi isteri orang nanti, kena lah jadi isteri yg understanding yea!!!

zarin said...

i nak balik kb esok...nanti nak ikut jugaklah pegi hot air balloon festival tu..boleh tak??hihihi..boleh kenal ngan sufia yg comel tu

Lady of Leisure said...

semua ni dugaan chikna.. tapi semua ni juga yg mematangkan kasi skit spice dalam hidup kita... :)

yanyatie said...

tumpang simpati...

Nida said...

Salam Chik Na...

Ada hikmahnya tu... banyakkan bersabar... sesekali diuji olehNya..
(pesanan buat diri Nida juga ni)..

Bawa pi tengok wayang je.. takpun shopping2..hehe

Chik Na said...

zarin: jom kita pegi hot air balloon festival tu

Chik Na said...

lady: tu lah...sesekali allah nak uji kesabaran ;-)

Chik Na said...

yanyatie: akak tak balik kampun ke cuti nih?

Chik Na said...

Nida: memang ade hikmatnya..bling bling bling ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates