Ads 468x60px

Labels

Tuesday, March 9, 2010

- Cantiknya tulisan

Tiap kali buat bayaran duit security taman Chik Na ni..Chik Na mesti cakap kat dalam hati..cantiknya tulisan uncle Lnn Alagappan nih.

Cantikkan tulisan dia. Teringat kat arwah baba Chik Na, tulisan dia pun lebih kurang cam nih. Begitu jugak abang ipar dan uncle Chik Na. Chik Na selalu perhati, normally tulisan orang-orang berumur 60 tahun ke atas yang pernah sekolah Inggeris zaman dahulu tulisan mereka kebanyakkannya cantik cantik. Korang perasan tak?

Arwah baba pernah cakap, zaman dia sekolah dulu cikgu memang pentingkan tulisan cantik, dorang dilatih menulis dengan teknik teknik dan diajar menulis dengan stroke-stroke yg betul.

13 comments:

eynda said...

Rindu nak tengok tulisan mama eynda...tulisan dia cantik bersambung-sambung...arwah abah pulak tulisan lebih kurang macam tulisan Adam :-)

Ibuhani said...

yelah....tulisan ayah k.ani pun cantik jugak.....sbb ayah kata masa sekolah ada matapelajaran tulisan...

shi3la said...

salam kenal...

tulisan org dolu2 kebanyakkan semua tulis bersambung dan chantek2 kan..zaman skang tulisan semua sebijik-sebijik.

azi said...

yup betui tu...ayananda ku pun tulisan nya cantik tersusun, kemas gitu...tak macam anak dia...:)

lina said...

dulu2 kan masa sekolah ada subjek tulisan..yang buku die ada 3 garis tu kan kaler merah...heheh tapi tlisan ku tetap tak cantikk..hehhe

Mummy Chubby said...

tgk pada tulisan mesti die sgt soft spoken & xkedekut... hihi..memandai je mummy nih!

Nida said...

Betullah... baru Nida perasan... org2 dulu memang tulisan cantik2... dulu arwaH ABAH SELALU KUTUK TULISAN nIDA...macam cacing katanya..hehe

Monkey D Luffy said...

patutlah org dulu2 ramai jd penulis hebat

dr melatih diri menulis, jadi penulis hebat

skang ramai jd penaip plak. hehe

Lady of Leisure said...

cantiknya tulisan tu mcm type dengan komputer..
:)

Chik Na said...

eynda: tulisan sambung org dulu memang cantikkan

Chik Na said...

Ibuhani: nape la sekang ni takde matapelajaran tulisan .. tulisan faiz tu kejap besar kejap kecik..

Chik Na said...

shi3la: tul tuh... tapi ader gak nak macam cakar ayam , kadang pening nak baca ;-)

Chik Na said...

azi * lina" tak cantk tak pe asal jelas bila orang nak baca

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates