Ads 468x60px

Labels

Wednesday, March 3, 2010

- Belajar Berenang kat Pusat Aquatic Negara


Setiap hari Ahad, jam 2.30 - 3.30 pm Faiz ada kelas berenang kat Pusat Aquatic Bukit Jalil. Kelas dijalankan oleh Power Swim Sdn Bhd. Feenya hanya RM 80 sebulan. Actually Faiz da boleh berenang cuma tapi tak berapa proper lagi so Chik Na decide hantar kelas kat sini.

Sebenarnya Ahad lepas bawa Sufia p trial kelas berenang... instructor Sufia cakap Sufia dah ok cuma takut takut sikit. After trial class Sufia dah decide dia tak mau belajar sebab dia cakap dia takut..so Chik Na tak boleh la paksa dia...

Sufia depan Pusat Aquatic
Masa pi Pusat Aquatic hari Ahad tu, Auntie Chik Na, Che Su dan anak-anak pun ikut serta. Pusat aquatic ni dibuka untuk orang awan dari pukul 2.30 - 6.30 pm. Sebenarnya kalau ikutkan hati Chik Na malas nak pergi Pusat Aquatic hari tuh sebab ade Jom Heboh tapi terpaksa jugak pergi sebab Chik Na sendiri pun ade kelas belajar berenang. He he he..dah tua-tua baru nak belajar berenang ;-).Jauh jugak la we all berjalan sebabnya depan pusat Aquatic tu ade banyak gerai gerai Jom Heboh.

Patutnya kelas habis 3.30pm tapi depa main air sampai dekat kul 5pm.Sampai kecut-kecut tangan. Tak larat nak ajak balik..depa buat tak dengar je.


Atas: Faiz tengah training berenang, Bawah: Sufia tgh training tahan nafas dlm air.

Dah habis training kepenatan dan kelaparan. Singgah salah-satu gerai Jom Heboh.

Ingat ke nak jalan-jalan kat Jom Heboh sebab dah terlanjur ade kat situ tapi memandangkan hari dah nak hujan kami cepat cepat balik. Tu lah 1st time nak pergi Jom Heboh walaupun tiap-tiap tahun ade Jom Heboh kat Bukit Jalil yang jaraknya cuma 15min perjalanan dari rumah kami. Sebenarnya Chik Na tak suka pergi tempat yg susah nak parking dan orang ramai....rimas dibuatnya.

Masa sampai kat kereta hujan lebat pula dan kami terperangkap dlm kesesakkan kereta masa nak kat area parking. Nak keluar area parking tu ambil masa more than 1/2 jam sebab banyka kete yang parking suka hati dan kete-kete yg baru datang tak nak mengalah beri laluan kepada yang nak balik...hu hu hu masa tu tension betul..Memang sah-sah la lepas ni tak pergi dah jJom Heboh.

15 comments:

zarin said...

eh, camner nak pi belajar berenang kat sini ye! zarin pun nak belajar gak..n nak bawak hasya belajar gak :-)

LiAnA said...

wahh baguslahkan... berenang ni boleh isi masa lapang kita & anak2.. ku pun tak reti berenang kekeke...
hubby je yg reti berenang

Ah Fatt said...

aku dulu belajar berenang kat sungai jer. tu pun x bagi tau mak. haha

Ibuhani said...

berenang ialah exercise yg bagus utk kuruskn badan tau Chik Na.....dulu bljr berenang jugak tp dulu2....hehehe...lama dah x berenang :)

Nadiah Sidek said...

byknya aktiviti chik na! teringin jgk nk belajar berenang tp ntah bila la :p

Maharani said...

salam...... i nak blajar jugak!! bole bg kontek number tak? makasey. ;)

Hamizah said...

kalau kat cni anak-anak saya belajar kat sek..bagus pandai berenang, kot2 berguna masa kecemasan

Chik Na said...

zarin: chik na register kat akademialfan.com, then alfan akan deal with power swim

Untuk kelas kanak-kanak boleh start anytime tapi untuk kelas dewasa kena tunggu cukup org (8 org) melainkan zarin nak ambil kelas 1 to 1

Chik Na said...

Liana: tul tu Liana..

Chik Na said...

Ah Fatt: dok area puchong ni mana la ade sg yg sesuai nak berenang ;-)

Chik Na said...

Ibuhani: ha ah ..salah satu sebab belajar berenang sebab nak kuruskan badan montel chik na laa :-)

Chik Na said...

Nadiah: he he he nak habiskan masa kat rumah.. dah biasa kerja bila dok rumah je jadi bosan. Lagipun dapat jumpa kawan-kawan baru ...

Chik Na said...

Maharani: jauh tu kalu maharani nak join..

Chik Na said...

Hamizah: untung la kat sekolah dah ajar berenang..

iNa said...

wah...seronoknye berenang..best.... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates