Ads 468x60px

Labels

Wednesday, August 26, 2009

- Balik Kampung Kedah

Sempena bulan Ramadhan yg kebetulan cuti sekolah, dan kebetulan lagi suami tersayang ader di Malaysia kami mengambil kesempatan balik kampung En. Zaidi di Kota Kuala Muda. Ikut agenda nak bertolak dlm kul 2pm tapi semalam En. Zaidi ter'discover' aircond kete tak berapa sejuk so terpaksa bawa kete pergi service sekali lagi kat tempat biasa,"Global Amity". Sebenarnya semalam En Zaidi dah hantar service kete tu kat Global Amity tapi Chik Na lupa nak bagitau pasal aircond tak sejuk. En.Zaidi kata kena gak hantar service aircond tu, takut hujan kat jalan.. kalu aircond tak ok nanti berkuap plak kete. So pagi pagi En. Zaidi dah hantar kete then dia balik naik teksi sebab kata supervisor kat Global Amity tu, tghari baru siap. Tunggu punya tunggu.. supervisor tu pun call kata nak kena tukar sparepart la plak...so maybe kul 4 baru boleh siap.. Dalam pukul 3 lebih, supervisor tu call kata kete dah siap. Kami call teksi then bawa terus beg beg utk balik kampung ke Global Amity, nanti kalu nak patah balik rumah, buang masa lak sbb dah agak lewat. Mengeluh En. Zaidi kena dalam RM 700, masa service smlm dah kena dalam RM 300. Sehari sebelum tu plak, En. Zaidi tukar tayar depan, 2 biji..kena dalam RM 500++. Macam air duit kuar... Last last dekat kul 5pm baru kami menuju kampung halaman. Singgah Tapah jap utk berbuka puasa dalam kete. Sebelum tu kami dah singgah R&R tapau tuna sandwich & donut kat Dunkin Donut. After Tapah, boleh dikata hujan sepanjang jalan ke kampung so kena la kami berhati hati di jalan raya. Cam biasa singgah R&R Bukit Gantang beli buah buah sket bawa balik kampung. Dalam kul 11 pm baru kami selamat sampai di Kampung Sg. Deraka.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates