Ads 468x60px

Labels

Tuesday, March 24, 2009

- Bangkok 20 Mac 2009

Hari kedua kami keluar dah tengahari sebab tunggu uncle tak datang-datang ke hotel kami. We decide jalan sendiri memandangkan my mum pandai cakap Thai, so tak de masalah nak berkomunikasi dengan pemandu teksi. Tempat pertama kami pergi ialah ke Taman Bunga Diraja, Sanam Luang King Rama IV. taman bunga ni luas giler....penat nak jalan.



Anak anak bergambar dengan Mamatuk dan Ashu kat Tugu Peringatan di Sanam Luang.




After pergi taman, kami pergi Dusit Zoo pulak. Anak anak enjoyed themself.



After Zoo kami ingat nak pergi Grand Palace tapi bila sampai kat pintu masuk Grand Palace dah nak tutup, so tak dapat la kami masuk Grand Palace tu.

After Grand Palace ni kami decide nak balik hotel sebab masa tu dah pukul 5 ptg. Masa nak balik ni la kami di tipu dengan drebar tut-tut kononnya dia boleh hantar kami balik hotel dengan tambang 80 bath je.. pelik gak selalunya dari main town to our hotel tambang teksi around 130 bath. Memandangkan kami dah penat, my mum accept je tawaran drebar tut-tut tu. Rupanya dia bukan bawak kami balik hotel tapi pergi melawat kilang permata & berlian 2,3 tempat, pastu pergi ke tempat Thai silk and kedai cenderamata. geram giler masa tu..my mum cakap kami tak mau pergi sebab dah penat tapi drebar tu bawak jugak. Yg paling geram and marah, after dia bawa pergi tempat tempat tu, dia tinggalkan kami tepi jalan suruh blik sendiri tanpa bayar tambang teksi tu. memang kami tak mau bayr pun kalau dia mintak...

Bengang sangat masa tu sebab dah pukul 6 lebih dah, nak dapat teksi nak balik hotel punyalah susah sebab jalan ke tempat kami menginap tu traffic is very bad. Last-last dapat la jugak teksi. Kesian anak anak. Dari pemandu teksi tu kami dapat tau, rupanya setiap tempat yang tut-tut tu bawak, dia dapat voucher minyak 100 bath. Bayangkan senang senang dia dapat dlm 600 Bath masa tu.

Sampai kat hotel dah dekat pukul 8 mlm. Nasib near hotel tu ader kedai makan muslim. Tomyam nye memang "kaw". Hilang segala marah and penat tu. Masih teringat ingat lagi kesedapan tomyam tu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates