Ads 468x60px

Labels

Monday, March 23, 2009

- Holiday kat Bangkok



Masa cuti sekolah hari tu, 18 Mac, myself & anak-anak, my mum and my youngers brother bercuti ke Bangkok. Kalau ikut plan my hubby pun ikut sama tapi disebabkan dia kat Istanbul dan tak dapat cuti maka hubby tak dapat ikut. Terpaksa la "burn" ticket untuk hubby disebabkan tiket ni dibeli masa promotion tambang murah MAS travel fair masa bulan Dec 2008. Kalau hubby dapat cuti sekalipun, tak berbaloi balik dari Istanbul semata-mata nak pergi Bangkok yg tambangnya utk seorang pergi dan balik is only MYR 350. Tambung pergi balik ke Istanbul pun dah dekat MYR 5k.

Kalau ikut plan kami sebenarnya nak menziarah auntie ( adik my arwah father) yang tinggal kat Bangkok. Husband auntie kerja ngan Petronas kat sana. Tapi malangnya sebelum kami sampai Bangkok, Uncle sekeluarga diarahkan balik ke Msia pada 1st week Mac hari tu....biasalah Petronas nak jimat kos di tengah tengah kegawatan ekonomi dunia ni. Lagipun situasi politik Thai asyik bergolak lately. Tapi tak kisahlah, I still had another uncle yang tinggal kat Bangkok, adik my mum.

We depart from KLIA at 18:05, sampai Bangkok 19:10 waktu Thailand. The journey only takes about 2 hour. Di Bangkok uncle dah tunggu kat airport and terus bawak ke hotel. Memandangkan uncle ni still bujang, sebelum ke Bangkok kami decide suruh uncle cari hotel je, malas nak susahkan dia plak. Kami menginap di "Buddy Mansion". Hotel ni terletak di kawasan orang muslim. Kata uncle senang sket nak makan.

Disebabkan kepenatan kami tido awal malam tu.




Ni la meal yang MAS sediakan masa dlm flight. Sate & nasi goreng. Yang anak anak paling suka, coklat Fererro Rocher la.





Ni plak gambar bilik hotel kami menginap, lebih kurang MYR 40 semalam. Ok la, ader fridge and water heater. Berbaloi.. and dapat berjimat sebab budget hotel MYR 150 smlm.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates