Ads 468x60px

Labels

Friday, October 22, 2010

- Tak pernah lupa

Sejak kami beli kereta yg kami guna sekarang, setiap tahun En. Zaidi akan mendapat sekeping kad ucapan hari lahir dari Pengurus Besar jenama kereta yg kami guna. Rasanya ni dah kali ke-6 En Zaidi mendapat kad ucap selamat hari lahir dari mereka. 


Dan setiap kali mereka hantar kad ucapan hari lahir selalunya akan dikirim bersama "a small token" like keychain, coaster dll. Tahun ni mereka sertakan sekeping voucher RM 10 untuk digunakan bila buat service kereta di authorise service center mereka. Walaupun nilainya kecil sahaja tetapi ianya membuat para pelanggan berbesar hati dan berbunga-bunga bila menerimanya.

Voucher ni hadir tepat pada ketikanya sebab Chik Na memang nak hantar kereta service di Global Amity pada minggu depan :-)

7 comments:

Hamizah said...

pandai dia menghargai customer..

ummu luqman said...

bagusnya honda.. hepi bufday to en. zaidi ye.. :)

Chik Na said...

Hamizah: bukan setakat kad besday..kad raya dan kad tahun baru pun tiap-tiap tahun depa hantar

Chik Na said...

ummu luqman: besday en. zaidi lagi seminggu ;-)

siti murni said...

tanda penghargaan utk pelanggan...ni utk wujudkan brand loyalty...bagus tu..pelanggan pun happy..:)

Chik Na said...

siti: mmg berkesan..sampaikan en.zaidi kata kalu nak beli kete dia still nak guna brand yg sama

Lady of Leisure said...

mcm ni la jaga hubungan dengan customer kan.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates