Ads 468x60px

Labels

Monday, May 28, 2012

- View dari our balcony

Assalamualaikum...wth,

Gambar-gambar yang diambil dari balcony kami. Suasana nampak tak begitu ceria sebab cuaca kat Taipei now ni mendung dan kadang hujan renyai-renyai sepanjang hari.  Apartment yg En. Zaidi sewa ni kira area city center lah, berhampiran Westin Hotel. Kiranya kalau kat KL tu area Bukit Bintang kot..


Cuaca di Taipei sekarang ni di awal musim panas so waktu solat di sini lebih awal berbanding waktu di Msia. Waktu subuh pada pukul 3.38 pagi, zohor pada pukul 11:52, asar pukul 15:18, maghrib pada 18:38 dan isyak pada pukul 20:00.


Kat area city center Taipei ni banyak taman-taman kecil in between bangunan, boleh la lepak-lepak menikmati kehijauan pokok-pokok
Yang ni taman kat depan lobby apartment kami, pandangan dari balcony kami


12 comments:

kasihredha said...

ambik gambar byk2 ye chik na

siti murni said...

awalnya waktu solat kan..sementara nak biasakan diri...:) lama2 okay la tu.

hijau jugak taipei ni yer...

Acik Erna said...

assalam chik Na..acik suka panggilan ni..panggilan ni dah biasa acik dengar dari dulu..anak2 sedara semua panggil acik chik Na.
pagi betul subuhnya ye chik na.

NAWAL said...

chikna..salam kenal...hmm bestnya ke taipei...huhu jeles2..insyaallah ada rezki dptla sy kesana satu hr nti..hehehe..

salam ziarah dan slmt berkunjung kembali ke web cute sy ya! www.saunamu.com

jom leave comment kat web sy dan leave notes kat cbox sy tuh! ehhe

marinahunny said...

suami akak keja kat taiwal plak ke.. Waahh bestnyee akak:-)

Rozita said...

En Zaidi kerja kat Taiwan pulak Chik Na ? Best Chik Na dapat berjalan jauh ikut suami

Chik Na said...

kasihredha: harapnya sempat la jalan-jalan n snap gambar kat sini.. kebetulan hubby sibuk la plak 2 minggu nih..

Chik Na said...

siti: orang taipei ni memang adopt "green life style"... sampah sampah pun kena betul-betul sort before buang, kalau tak kena denda. Pergi pasaraya pulak kena bawa beg recycle..

Chik Na said...

Acik Erna: sama la kita..

Chik Na said...

Nawal : salam perkenalan.. Tq sbb sudi visit bog Chik Na :D

Chik Na said...

Marina: Haah.. suami akak kerja kat taiwan sejak balik umrah yg lalu

Chik Na said...

Rozita: Alhamdulillah, allah kurniakan rezeki, boleh la jalan-jalan ikut suami sesekali :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates