Ads 468x60px

Labels

Friday, April 6, 2012

- Kek Puding Karamel Pelangi

Assalamualaikum wth,

Rabu ari tu tiba-tiba mood nak buat kek datang, kebetulan dah lama tak buat project baking ni. Chik Na memang ada reserve dlm list a few project baking yg Chik Na nak cuba bila baca FB n blog rakan-rakan. So, memandangkan hari tu mmod baking datang membuak-buak, maka Chik Na pilih Kek Puding Karamel Pelangi sebagai projevt Chik Na.

Google punya google Chik Na ambil resipi kat E-Na Lovely Kitchen sebab E-na tunjuk step by step cara nak buat kek ni. Bila baca resipi rasa macam rumit tapi bila dah buat rasa tak la susah mana pun... lebih kurang macam buat kek marble feberet kami :-).

Dengan tunjuk ajar dari E-Na Lovely Kitchen Chik Na berjaya buat Kek Puding Karamel yang cantik ni dan sedap ni. Anak-anak Chik Na yg suka karamel pun suka kek ni :-)


Suka sangat dengan corak belang-belang pelangi tu

Resipinya nanti Chik Na update later... (malas nak menaip).. Tapi kalau nak jugak resipinya sekarang, boleh layari website E-na Lovely Kitchen... resipinya mmg detail, kalau ikut step-by -step tu, insyaallah menjadi Kek Puding Karamel Pelangi yg comel ni..


Combination warnanya pun Chik Na suka..he he he ..puji diri sendiri plak ..

9 comments:

Kakzakie said...

Cahlah cantik... sedap pulak. Usah kata anak Chik Na suka keramel... kakak pun suka. Lagi kalau sejuk sedaplah...

azi said...

nampak menarik dan sedap....bila nak try hasil tangan ko nih....he

eLL said...

sedapnya...

Daddy Ziyyad said...

colorful nya kek ni.....

haruslah kena puji hasil tangan sendiri kan, siapa lagi nak puji..ekekekek

kasihredha said...

memang cantik le colour dia chik na :)

Nieda said...

Tahniah bukan senang nak buat kek ni. kadang2 jadi kadang tak jadi.

Alin Marlini said...

dah lama copy resepinya tp nak membuatnya tak taulah bila..hehehehe

Rozita said...

Tengok rupa dia pun dah mengancam. Mesti sedap. Tahniah ye.. sebab mesti susah nak buat tu

Nida said...

Chik Na... sebaldi air liur telah ku tadah... sedapnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates