Ads 468x60px

Labels

Friday, May 23, 2008

- Thursday aktivity

Hmm ...nak tulis aper yea hari ni. As usual after send my kids to preschool & Sek. Agama, I go to Fitness First :) to keep my health healthy :). Malas nak join class aerobic or mind & body studio class (pilates, yoga & etc), so I decide lari je atas treadmill about 1/2 hour. After that buat simple exercise & rilexkan diri kat steam room. After taking my bath, balik rumah tgk CSI.

hmm..apa lagi yea... oklah cerita pasal aktivity semalam. Haa...semalam berjaya menyiapkan jahitan manik design baru yg ideanya saya dapati dari fotopages noramanik. Bila dah siap hasilnya menarik sekali, teringin nak buat untuk baju anak dara plak.

After siapkan baju, dapat sms dari my niece yang tinggal kat B.Puchong nak datang belajar macam mana nak create fotopages account and buat iklan kat situ. So around 4 o'clock, my niece datang & ajar dia macam mana nak create acct & buat iklan. My niece ni baru je grad diploma in Business Study (if i'm not mistaken) from KUIM. So disebabkan tak dapat kerja lagi, she decide to build up a small business from home .. jual Kek Batik & Dadih. Sedap jugak kek batik my niece ni .. .. he he he tolong buat iklan la plak...Sapa-sapa yg tinggal around Puchong boleh la tempah kat my niece ni at http://yasminkekbatik.fotopages.com

Dalam dok tgh ajar my niece dapat call from Honda suruh ambik kereta yg dah siap repair. Alhamdulillah, tak payah la guna kereta adik dah. Kebetulan my niece datang drive sendiri, so ajak dia p hantar saya kat Honda jap...nasib baik dia datang ...he he he ..tak payah la ambik teksi p ambil kereta. Sampai kat Honda dah dekat kul 6 ptg, nyaris pusat service tu tutup. After dah settle ngan Honda, terus ambik my son from school plak. Sampai rumah dah dekat maghrib. Sembahyang and take a lite dinner. Memandangkan smlm hari Khamis, around 8 o'clock terpaksa la plak keluar hantar my son to Kumon class. Then pick up my brother kat LRT station sbb pinjam kereta dia untuk hantar anak sekolah. Balik rumah jap, then keluar ambik my son balik dari Kumon class plak..sampai rumah dah dekat pukul 10 mlm.

That is part of my routine since I opt to be a full time house maker :). But I didn't regret it, I'm enjoy being a full time mother & a wife. I always bersyukur coz I'm among the lucky one who can opt to be at home with my kids in these materialistic world.

Thank you very much to my lovely husband.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates