Ads 468x60px

Labels

Wednesday, May 21, 2008

- Bawa Kete Manual

Hu hu hu ..hari ni bawa kereta macam budak baru belajar bawa kereta sebab dah 5-6 tahun tak bawa kereta manual, rasa kekok & kelam kabut dibuatnya. Terpaksa la bawa kereta adik sebab kereta sendiri kena hantar workshop. Nape yea??? Last week masa kelam kabut nak p baking class kat Hotel Crowne Plaza terlanggar pagar rumah sendiri masa reverse kete tersebut. Tu yang buat rasa terkilan sangat sbb bukannya accident on the road. Cepat-cepat called hubby kat Jeddah bagitau, nasib baik dia tak marah :)

Ni la rupa kereta yg terlanggar pagar tu.



Pagi tadi bawa p Honda untuk repair, service consultant estimated dlm MYR 780 untuk betulkan balik kemik tu & cat balik bumper and bonet...hu hu hu ... terpaksa la buat jugak, takkan nak biarkan kemik selamanya. Nasib baik paling lama pun kereta kat workshop hanya 2 hari, kalau tak jenuh la nak hantar & ambik anak sekolah guna kereta adik.

Nak cerita pasal baking class last Saturday, class tu sebenarnya dianjurkan oleh "Women Weekly Magazine" dengan kerjasama Electrolux & Hotel Mutiara Crowne Plaza. Chef Raimi yg ajar tu pakar pastry yg pernah memang anugerah. Kami diajar step-by-step cara buat 3 jenis kek; Chocolate Mud Cake, Pomegranettos Cheese Cake & Dried Fruit Frazipan. Yang bestnya class ni class "hands-on training". Dah la feenya murah, kek yg kami buat boleh bawa balik plak tu. Lagi menarik dapat voucher spa & goody bag lagi. It was so fun and I'm so happy coz get to meet and know a few new friends. Tak dapat nak share gambar2 masa belajar & rupa kek tu sebab bawa camera yg lupa nak charge. Harapnya my team-mates email la nanti gambar-gambar sepanjang class. Nanti kalau dapat gambar-gambar tu, I will share kat blog ni.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates