Ads 468x60px

Labels

Monday, July 13, 2009

- Lama menyepi

Dah dekat sebulan rupanya tak menjengok blog ni. Kesibukkan sebagai surirumah and keadaan kesihatan diri sendiri dan anak-anak yg tak berapa bagus menyebabkan blog ini kesepian. Al maklumlah sejak menjadi surirumah yang tiada pembantu rasanya diri ini lebih sibuk dari kerja opis dulu. Dulu segala urusan rumahtangga diurus oleh pembantu so tak terasa la kesibukkan urusan rumahtangga :). Teringin nak mencari pembantu baru tapi mengenangkan utk mendapat pembantu yg "sejiwa" tu agak susah, maka hasrat tu terpaksa dipadamkan. Tengoklah, kalau dah tak larat sgt maybe kena consider balik pasal pembantu ni.

Semalam pergi ke rumah mak sahabat baik semasa kat ITM dulu kat Bandar Tasik Kesuma, Semenyih. Dia buat kenduri arwah. Ingat ke jauh dari rumah ni, rupanya bila ikut highway dalam setengah jam je dah sampai tempat yg dituju. Family Lyn ni sebenarnya dah macam keluarga. Disebabkan kesibukkan dan kadang berada dia luar negara menyebabkan kami jarang bertemu. Rasanya dah lama tak jumpa depa ni, maybe dlm 4 tahun kut. Seronok dapat jumpa Kak Long, Boy, Ashu dan keluarga masing masing. Last jumpa Ashu, masa dia kawin dulu, sekarang anak dah nak masuk 3.

Makanan yang dihidang lauk pauk kampung..bestnya gulai lemak cili padi daging tapi pedasnya sampai ke telinga :) (mak ni org negori, kalau tak pedas tu tak sah lah kata org). Kerabu mangga pun best tapi disebabkan sedaaang berdiet terpaksa la makan sikit je ....

Bercerita pasal diet, hari ni genap seminggu berdiet. Bukan diet sangat pun, makan tetap makan tapi kurangkan kuantiti dan banyakkan minum air. Sehari cuma ambil dlm 1000 kalori je. Kalau rajin buat senaman "body combat" ikut cd yg conrflake fitness bagi pree tu. Jap tadi timbang turun 1.5kg. Ok la tu kan .. bukan senang nak turun banyak tu. Selalunya bila berdiet susah nak turun tapi kali berjaya pulak.. Sebenarnya ader rahsianya cuma tak nak kongsi rahsia ni dulu..kena tungguuuuuu. Tu pun kalau dapat turun sampai 7 - 8 kg. He he he he.. target nak kempiskan perut sebelum hubby balik cuti Ogos nanti. Harapnya berjaya laaa....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates