Ads 468x60px

Labels

Wednesday, November 17, 2010

- Salam Aidil Adha

Chik Na ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidil Adha kepada semua rakan blogger ChikNa dan pengunjung blog Chik Na. 

Sekarang ni Chik Na bersiaran di KLIA Satelite Terminal, dan Chik Na ingin memaklumkan yang Chik Na akan bercuti dari berblog sehingga akhir Disember 2010 kerana Chik Na akan berada di  Damascus disepanjang cuti sekolah ini. Insyaallah tahun depan kita bersua kembali di alam maya ini.


Saturday, November 13, 2010

- Cream Puff

Last Wednesday Chik Na try buat cream puff..alhamdulillah menjadi. Setau Chik Na memang buat cream puff ni senang je tapi Chik Na tak confident buat sendiri kalau tak tengok org lain demokan untuk Chik Na ;-). Tujuan try buat cream puff ni bukannya apa..sebabnya Faiz ade jamuan akhir tahun kat sekolah kebangsaan. Every year Faiz selalunya nak Chik Na buat sendiri makanan untuk dibawa ke jamuan akhir tahun kelasnya. Nasib baik mamanya ni dah tak bekerja, kalau tak..susah nak Chik Na tunaikan hasrat anakanda Faiz nih :-)

Dan semalam Chik Na pun buat la cream puff sebanyak 35 biji untuk Faiz bawa ke jamuan akhir sekolahnya. Faiz mengomel sebab Chik Na tak buat 47 biji..katanya nanti tak cukup sorang sebiji. Chik Na explain la bukannya setiap org akan ambik cream puff tu..lagipun bawa banyak banyak nanti tak habis plak.

1st attempt hari rabu pagi .. jadi tapi macam tak lembut sangat choux pastrynya.. buat 12 biji je.. 6 biji Faiz bawa bekal ke sekolah, masa tu boh inti kaya je

2nd attempt rabu petang.. guna resipi lain plak..choux pastrynya ikut citarasa chik na :-)  lembut dan gebu
2nd attempt ni kami makan dengan aiskrim...besttttt

yang ni plak buat pagi semalam .. ikut resipi 2nd attempt.. 2 adunan dapat 42 biji

Ni la rupanya cream puff yg Faiz bawa p sekolah... intinya Chik Na buat custard cream dari tiffin biru..  memeang sedap custard creamnya :-)

Nasib baik habis dimakan rakan Faiz :-). Tengah pikir nak buat apa plak untuk jamuan akhir tahun sekolah agama... hari selasa nanti... apa ekkk??

Thursday, November 11, 2010

- Dia telah kembali

Hari ni genaplah 10 hari arwah Tok Wan Chik Na meninggalkan kami menemui ilahi., Allah yang maha  Pencipta. Arwah pergi meninggalkan kami pada hari Isnin 1 Nov 2010 pada pukul 10 mlm. Sesungguhnya kami sekeluarga redho dengan pemergiannya... tak sanggup rasanya melihat penderitaan yg terpaksa arwah tanggung disepanjang berada di hospital. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah Tok Wan dan rohnya ditempatkan dikalangan para solihin. Al-fatihah ..

In memory...  Aidil Fitri 2010

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Latest Comments

Follow by Email

Visitor

Free Counter

Pageviews last month

 
Blogger Templates